1 408 4

Анкара: В Европа се надига вълна от "туркофобия"

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

В Европа се надига вълна от "туркофобия", докато ние посочваме грешките на Европа. Това заяви говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде Си Ен Ен Тюрк.

Говорителят обяви, че съществува възможност за организиране на нов митинг в Германия преди турския референдум на 16 април. По повод изявлението на шефа на разузнаването в Берлин, че опитът за преврат в Турция е послужил като повод за масовите чистки в южната съседка от Анкара каза, че това е доказателство за подкрепата на Германия за "терористичната организация", която стои зад преврата.

Той добави, че ако САЩ екстрадират Фетхуллах Гюлен, това ще подобри двустранните отношения. Говорителят на Ердоган съобщи още, че Турция е страна, която се отнася приятелски с чуждестранните инвеститори.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • брей
  Отговор
  1 14:33  19.03.17
  А фесовете, какво очакват да ги заобича някои ли!? И да е имало неутрално настроени към тях едва ли са останали много, след като наддигнаха фереджето и си показаха истинското лице и мисли ! Време е европейските инвеститори да се позамислят дали няма да осъмнат случайно някои ден с национализирани от султана фирми !? Посочвали били грешките на Евтопа, ама на кой му пука за анадолското мнение и какво общо имат те с Европа !?
 • некойси
  Отговор
  2 15:13  19.03.17
  Още действия в тази посока и ще бъде още по-изумен от появата на туркофобски движения в страни от целия свят.
 • Варна
  Отговор
  3 22:43  19.03.17
  Ако можем и да те изхвърлим от Босфора ще е чудно!
 • колю
  Отговор
  4 19:49  20.03.17
  И всички изгонени от Европа турски граждани ,той ще ги подсигури с работа в национализираните със султански указ чужди предприятия . Да му работят за благото ,що ще работят в чужбина. А може и вилаети из великата нова империя да им раздаде да им работим ние. Сигурно и списък си има какво да раздава ,също като нашите кандидат управници .

Напиши коментар:


Публикувай