530 1

Рокади в службата на Джеймс Бонд

Досегашен заместник-директор на МИ5 ще оглави британската служба за електронен шпионаж

Снимки: Shutterstock
Снимки: Shutterstock
Анатоли Стайков

Заместник-директорът на британското контраразузнаване ще бъде преназначен за директор на службата за електронен шпионаж, пише днес вестник "Сънди таймс".

Според изданието досегашният шеф на МИ5 Джереми Флеминг, който има най-малко 20 години стаж в разузнаването, ще бъде номиниран следващата седмица за нов директор на Центъра за правителствени комуникации (Government Communications Headquarters - GCHQ). Сегашният директор на центъра Робърт Ханигън, който е на поста от 2014 г., каза през януари, че иска да се оттегли по лични причини.

Миналата седмица в публично изявление, каквото рядко прави, Центърът за правителствени комуникации отрече твърденията, излъчени по американски тв канал, че е помагал на Барак Обама да подслушва Доналд Тръмп след миналогодишните избори в САЩ.

"Сънди таймс", който се позовава на анонимен източник, пише още, че се очаква, скоро след като заеме новия пост, Флеминг да отпътува за САЩ за срещи с американските си колеги.

"Ще бъде важно да се напомни на нашите партньори, че администрацията на Тръмп трябва да проявява повече внимание и уважение към разузнавателната общност", подчертава неделното издание.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • венци
    Отговор
    1 17:11  19.03.17
    Добре,че я пуснахте тая статия!От кога се чудех какво става в МИ 5.......

Напиши коментар:


Публикувай