1 295 5

Сръбският премиер: Тито не беше глупав!

Сърбия иска митнически съюз с македонците и босненците

Сръбският премиер: Тито не беше глупав!
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Сръбският министър-председател Александър Вучич подчерта нуждата от митнически съюз в региона. По думите му това ще допринесе за икономическия прогрес, съобщи радио „Б92“.

Премиерът заяви, че митнически съюз ще допринесе и за мира и стабилността в Западните Балкани.

Александър Вучич се застъпи за подобен проект между три страни – Сърбия, Босна и Херцеговина и Македония. Според него това ще привлече много инвеститори.

„Йосип Тито не беше глупав, когато построи ЖП линия с участието на сърбите, босненците и хърватите“, заяви Вучич, подчертавайки, че единството ще допринесе за мира.

Сръбският премиер каза също така, че регионът има големи икономически възможности.

Сърбия

Още по темата

 • Новият властелин на Сърбия (СНИМКИ)

  Новият властелин на Сърбия (СНИМКИ)

  Консервативният министър-председател на Сърбия Александър Вучич очаквано спечели с огромно мнозинство президентски избори в страната. Вучич получава ...
  3.04.2017
  1 169
  3
 • Затишие пред буря в Сърбия

  Затишие пред буря в Сърбия

  Сръбският премиер Александър Вучич заяви, че е съгласен да участва в дебати преди втория кръг на президентските избори, ако, разбира се, има такъв. ...
  28.03.2017
  1 454
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Вучич
  Отговор
  1 09:10  20.03.17
  Имаме в изобилие сръбски шовинизъм, който трябва да изнасяме безмитно.
 • Шляхтиц
  Отговор
  2 09:21  20.03.17
  Нито ТИТО, нито СТАЛИН, нито ХИТЛЕР, нито ХРУШЧОВ, нито РУЗВЕЛТ, КЕНЕДИ, БРЕЖНЕВ, ТОДОР ЖИВКОВ, МОАМАР КАДАФИ, САДДАМ ХЮСЕИН и т.н. и т.н. са били глупави или престъпници. Времето, епохата, народите, съставени от човешки индивиди с определени качества и нагласи са ИЗИСКВАЛИ появата, съществуването и управлението на тези държавни ръководители. Кой може да отрече тридесет и пет години от историята на България, в частност и за пример. Но през тези тридесет и пет години хората са живяли, работили, размножавали са се, страдали са, смяли са се и т.н. и т.н. Имало е лоши моменти, имало е хубави моменти. ДЕМОКРАЦИЯТА не е най-добрият модел за управление, но по-добър за сега не се е появил. Това признават ЗАПАДНИТЕ политолози. Появиха се в СВЕТОВЕН мащаб некадърници, които не могат да боядисат това, което предшествениците им са построили и обявиха предходните режими за престъпни, а държавните ръководители за престъпници. Безпартиен съм, с много добро образование съм със степен доктор на науките. Специално за България ПРЕДПОЧИТАМ управлението на ТОДОР ЖИВКОВ пред сегашната ДЕМОКРАЦИЯ.
 • 8888
  Отговор
  3 09:30  20.03.17
  На тея не можеш да им избиеш от ума идеята за "велика сърбия".Все въртят, сучат около това и все за сметка на чужди територии. Единствените техни земи са малка област , на север от билото на Шар планина. Единствен град Рашка, до който е могло да се стигне лятно време и то на кон или пеша. За жалост не си спомням кой византийски император им дарява тази територия като на федерати. Всички други земи са заграбвани по различно време. Да не се забрвя и това,: Когато Тимур Куция залавя и затваря в клетка баязит йълдъръм, двама сърби спасяват от залавяне и смърт престолонаследника на баязид и по този начин спомагат за падането на Балканите под турско робство. Кой не вярва да провери
 • трайчо костов
  Отговор
  4 10:13  20.03.17
  Защо да е глупав Тито ! Глупак е Бил Георги Димитров!!! " НЕ Е ЛУД ТОЯ КОЙТО ЯДЕ ЗЕЛНИКА, ЛУД Е ТОЯ КОЙТО МУ ГО ДАВА"!!! Да не би Тито да затваряше българите в Белене,Ловеч ... че са казали че няма Македония и македонски език? Нищо подобно! Нашите си комуняги заедно с РУСНАЦИТЕ МУ ВЪРШЕХА ЧЕРНАТА РАБОТА !!!
 • Интелект
  Отговор
  5 12:36  20.03.17
  Няма никакво значение какъв е бил Тито,а колко е умен СЕГА Александър Вучич!Сърбия все още е спряла на едно място и няма голямо развитие за разлика от повечето си съседи.Според Фактите,съдим и за акъла!

Напиши коментар:


Публикувай