676 2

Жега! Изминалият февруари е вторият най-горещ в историята

Най-топлият февруари откакто се правят измервания е от 2016 г.

Жега! Изминалият февруари е вторият най-горещ в историята
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Изминалият месец февруари е бил вторият най-горещ в историята - откакто се правят измервания на Земята (1880 година), съобщи американската космическа агенция НАСА.

От Националната агенция на океанските и атмосферни изследвания посочиха, че общата температура на нашата планета е била изключително висока.

От НАСА обявиха, че февруари 2017 година е бил вторият най-горещ, откакто се правят измервания на Земята. Градусите са били с 1.1 по Целзий повече от 50-те години на миналия век.

Първенец „по жега“ е февруари 2016 година. Учените са убедени, че основната причина за затоплянето е човешката дейност – нещо, в което администрацията на Доналд Тръмп не вярва.

Климатичните промени са предизвикани основно от човешката ръка, а изгледите за бъдещето са още по-мрачни, смятат учени от цял свят.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ВКЙВ ББ
  Отговор
  1 07:18  21.03.17
  а 2014 беше топла пък 2015 беше студена и ко? всичко си е нормално
 • незнайко
  Отговор
  2 14:20  21.03.17
  Затоплянето не е вследствие на човешката намеса, както ни го втълпяват ! Увеличената слънчева активност е ПРИЧИНАТА, но никой не я казва. Защо не дадат данните, за активността на слънцето през годините ? За да могат организациите борещи се със затоплянето, да печелят милиарди на наш гръб.

Напиши коментар:


Публикувай