Last news in Fakti

22 Март, 2017 06:30 6 195 17

Руски ядрен ледоразбивач покори Арктика

  • ледоразбивач-
  • nordic bothnia-
  • 50 лет победы-
  • арктика-
  • въглища

„50 лет Победы“ завърши успешно първото съпровождане на едрогабаритен плавателен съд в тези води

Ядреният ледоразбивач „50 лет Победы“ завърши първото съпровождане на едрогабаритния съд Nordic Bothnia, плаващ под панамски флаг, превозващ висококачествени антрацитни въглища.

„Този проект с участието на „Росатомфлот“ е още една важна стъпка по пътя за развитие на Арктика и мореплаването в акваторията на Северния морски път“, заяви генералният директор на „Росатомфлот“ Вячеслав Рукша.

За експорт на въглища от полуостров Таймир при съпровод с ядрени ледоразбивачи се планира да бъдат използвани съдове от ледови клас Arc4 с водоизместване от 75 000 тона и повече.

Преди дни в района на нос "Желание" приключи съпровода на Nordic Bothnia и едрогабаритният товарен кораб самостоятелно продължи своя път към крайната си дестинация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТоШибиян

    25 12 Отговор
    Тва само човеците го могат атомен ледоразбивач да прави път на кораб натоварен с въглени да ги горят нейде че да има ток хахахаха

    Коментиран от #5, #7, #15

  • 2 НЕНАЧЕСАН

    40 7 Отговор
    ОТСЯКЪДЕ СИ ПЕЧЕЛЯТ УШАНКИТЕ ЗА СЪПРОВОД И ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА СЪВЕТСКА СТОКА ПЪК ТИ СЕ ПЛЮНЧИ ТУКА И СМУЧИ ДЮНЕРАААА

    Коментиран от #16

  • 3 Щирлиц

    19 22 Отговор
    Абе тия пияни ушанки къде са тръгнали с това счупено корито. Ние тука пернишкия кюмюр го извозваме с Голфове.

    Коментиран от #6

  • 4 кроко

    7 8 Отговор
    Покорявали те - http://s.auto.drom.ru/i24207/com/306/305114.png
  • 5 некойси

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "ТоШибиян":

    Да де, но ако се думне ядрения разбивач може ние човеците да започнем да светим като въглени.
    Всяка технология си има предимстава и недостатъци.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 опала

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТоШибиян":

    Нашата българска технология е по-ефективна и директна... Ние се отопляваме на биогориво. Как? Ами като получиш заплатата си,, ако изобщо ти дадат...????, като пресметнеш че не ти остава за нищо като хората да живееш като нормален човек и почваш да светиш... Един екстрасенс ми каза, че България изглеждала светеща от космоса за извънземните. Минали да видят какво е и като разбрали се смяли цяла година.-...да работиш за заплата под минималният жизнен минимум за храна според НСИ само? това никъде го нямало в космоса другаде...
  • 8 СССР

    14 9 Отговор
    ОЩЕ ТРЕБЕ ДА ВИ МАЧИ И КРАДЕ ЕВРОПЕЙСКИО САЮЗ!

    ПРАЗНИ КРАТУНИ!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ицо

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "СССР":

    И НРБ не бе цвете и ЕС не е идеален. Тогава също не ти даваха да предприемеш много неща и то най-обикновенни, нямащи нищо общо с политика и какво ли не. сега има повече възможности, но както и преди много неща са геноцидиращо ни постановени. Тук нямад ас е оправи скоро, каквото и да казват кандидат политици - манталитета на много хора е увреден от тоталитарното им его. А, там където алчността е цар, не чакай добро на повечето хора! не може да сравняваш и СССР с ЕС - тогава си имаше плюсове и минуси, сега също. Най-лошото е ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ - тя даде правото на група привилегировани монополи и чужди корпоративни играчи да ни владеят и мачкат както им е кеф. А когато държавата застане зад геноцида ти, или трябва да бягаш или умираш в мъки или бързо умираш. Ето затова и народа измря и емигрира, много е болен. защото едно е на обещания, друго на практика. Сега е по-добре, от много отношения. Но законодателството трябва дас е оправи - не може някакъв частен съдебен изпълнител да си прави каквото иска, само по обвиненията на някой спрямо теб! А често на корпоративни играчи не им пука и за Закона и за теб. Трябва желание за Законодателни правилни промени! Но май само са желания?

    Коментиран от #11

  • 11 раптор

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ицо":

    Защо ли мен никога не ме е предавал човек с тоталитарен манталитет? Не ме е лъгал, изоставял, удрял в слабите места... 100% тия хора са по свестни от другите! Имат лоялност, гордост и чувство за добро и зло. А либералите от друга страна съм забелязал, че са способни да правят подлости, почти винаги когато им се отдаде възможност. Нечестивите хорица нямат нищо общо със социалистическото мислене. Друг е въпроса как Ганю разбира демокрацията.

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 Ицо

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    Как да не те е предавал? Че ти на колко години си? Да не си на 0 години? Дори и Луканов ни предаде, после се опита да си поправи грешката, но го убиха. А са стотици хиляди подобните предателства тук. Ако говорим и в детайли са милиарди за 28 години само, а преди това също имаше. Соца е добра идея, но неприложима с такива манталитети като на ДРУГАРИТЕ. соца означаваше демокрация, социус, заедно да решаваме проблемите, но другарите от БКП го превърнаха в тоталитарна диктатура на тяхната групировка. Останалите бяхме ОФ работни пчелички и бъдещи такива. Соца го провалиха манталитетите наа ДРГАРИТЕ, тяхната еснафщина, кариеризъм алчност, предателство, демагогия. Аз никога не съм плюл соца, но зная, че е невъзможен като система с такива хора. Соца бе възможен с хора като Спартак - справедливи, почтенни, готови да признаят ако си прав, без да те наказват затова. малко хора на власт са такива. Като казвам, че НРБ бе глупаво организирано за много неща, разбирай, не че системата бе лоша, а че ДРУУГАРИТЕ оплескаха и идеята и реалносттаа с кариеристичната си лакомия и демагогия - научиха се за пост и власт и пари да наричат бялото черно. А това проваля.... Всяка самолъжа проваля.
  • 13 Зельоная марка

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    Абе, нямат! Нямам представа какво нямат, но водачите на социалистическата революция в Русия 1917 година бяха и са криминални престъпници. Шпиони, провокатори, убийци, крадци... В България е известно как социализмът навлезе с убийците като Лев Главинчев и други "отговорни" другари, както и това, че изведнъж същият социализъм позволи на длъжниците да не връщат кредитите си под благовиден предлог - кредитът ти е даден от "враг на народа" и "кулак". Не се ли питате къде са всички онези, които минаха през ада на комунистическите лагери? Те така упорито са стояли и мъчели да оцелеят, че просто нямат сили да се изправят срещу бившите си мъчители. Съвременните работодатели са подобна "стока" - може да не ти плаща заплата и осигуровки, но пък това не е криминално деяние, поради което в затвора няма да влезе. Затова шефчето си краде на воля, кара "Порше" и "Мерцедес", а работникът стачкува по пътищата и току-го изгонят оттам. Надзирателите в бившите концлагери същата работа - бият, крадат, трепят, но никой не ги лишава нито от нормална храна, нито от сън, получават си заплатките и накрая преживяват подчертано по-дълго от хората, които са измъчвали.
  • 14 OMG WTF

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    Абе дечко, по-добре не се обаждай, че ставаш смешен. Не го бил предавал човек, с "тоталитарен" манталитет. "Тоталитарен манталитет". Това просто е най-тъпото нещо, което съм чул/прочел днес. А и как да те предаде такъв човек, като си едно пишлеменце? Я питай баща си или дядо си как е било преди? Ти за ДС чувал ли си? Съседът ти прави мили очички, а после зад гърба ти те докладва че си слушал рок... Точно хората с "тоталитарен" манталитет са едни от най-долните и низши същества на планетата. Като толкова много ги харесваш, МОЛЯ ТЕ!, емигрирай в рассссията или при кимчовците и никога, ама никога не се връщай. От такива като теб, България няма нужда!!!
  • 15 Бат Ваню

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "ТоШибиян":

    Леко, леко.... разтрепера се.... ха ха ха.... 50 лет мизерия трябвало да се кръсти тоя ледоразбивач.... ха ха ха... и... още 50 лет най-малко.... ха ха...
  • 16 Бат Ваню

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "НЕНАЧЕСАН":

    ....печелят си.... ха ха ха ... Абе цъфтят направо... ха ха ха...рублата се срина има нема 100 % те си печелели... ха ха ха.... Печелят у Кремъл.... руснаците пият спирт, одеколони...

    Коментиран от #17

  • 17 БЪЛХАрия

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бат Ваню":

    СКОРО ЕС ША СЛОЖАТ ДАНЪК ИЗДИШАН ВЪЗДУХ КО ША ПРАИШ ТОГАВА ТРЯЯ ДА СПРЕШ ДА ЧЕТЕШ СТАТИИ ЗА УСПЕХИТЕ НА УШАНКИТЕ ЧЕ ТИ СА УЧЕСТЯВА ДИЩАНЕТО И ША СА НАБУТАШ .