20 Март, 2017 13:50 989 0

Лондон запазва военните си ангажименти към ЕС и НАТО

  • великобритания-
  • отбрана-
  • обща отбрана-
  • нато

Обединеното кралство смята да играе съществена роля в сигурността на Европа и след Брекзит

Лондон запазва военните си ангажименти към ЕС и НАТО - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания и Германия ще подпишат нов пакт за защита, след като Тереза Мей задейства процедурата по Брекзит, потвърдиха министерствата на отбраната и на двете страни, предаде БНР.

Новината потвърждава намеренията на британския премиер да играе съществена роля в сигурността на Европа и след Брекзит. Тереза Мей се опитва да даде гаранции на европейските лидери, че Лондон ще продължава да сътрудничи в обучението на военен персонал, защитата срещу кибер нападенията и морските патрули. От британското министерство заявиха, че работят с Берлин за излизане със съвместна декларация за бъдещото сътрудничество в областта на отбраната.

Днес „Файненшъл таймс“ цитира германското министерство на отбраната, че работи с Лондон по общи военни проекти. В изявлението от Берлин се казва, че независимо от последиците от Брекзит, Обединеното кралство остава сериозен партньор и съюзник в НАТО. В пълна степен се запазват и условията в двустранните отношения.

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън вече разговаря с редица негови колеги от страни от ЕС за бъдещите отношения. В събота Великобритания разположи контингент в Естония, като част от мисията на НАТО за възпиране на евентуална агресия от страна на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: