20 Март, 2017 18:18, обновена 20 Март, 2017 19:06 1 267 1

ФБР разследва руска намеса в изборите

  • доналд тръмп-
  • русия-
  • фбр-
  • подслушване

Тази работа е много сложна и няма как да ви кажа, кога ще приключи, заяви директор Джеймс Коми

ФБР разследва руска намеса в изборите - 1
Снимки: БТА/АР

Председателят на комисията по разузнаването към Камарата на представителите в американския Конгрес Девин Нунес категорично отрече централата на предизборния щаб на Доналд Тръмп в Ню Йорк - да е била подслушвана. Той обаче допусна възможността Тръмп да е бил обект на други видове наблюдение, предаде ."Фокс нюз"

Искам ясно да заявя: знаем, че "Тръмп тауър" не е била подслушвана. Възможно е обаче президентът Тръмп и сътрудниците му да са били обект на друг вид наблюдения, каза Нунес на изслушване в комисията за евентуална намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.

Нунес отбеляза, че множество бивши и настоящи висши американски представители са изнасяли потенциално секретна информация и ръководената от него комисия възнамерява да установи кои са те и да ги изправи пред съда.

Конгресменът републиканец от Калифорния изрази надежда в резултат на изслушването пред комисията да бъде изготвен "окончателен доклад" за евентуалната руска намеса в президентските избори, посочва Си Ен Ен.

ФБР разследва руска намеса в изборите

Пред комисията директорът на ФБР Джеймс Коми потвърди, че бюрото разследва възможни връзки и съгласуване между Русия и сътрудници на президента Тръмп в рамките на по-широко разследване за руска намеса в американските избори.

Коми отбеляза, че ФБР обичайно не коментира разследвания, които са в ход, но е упълномощен да го направи заради извънредно големия обществен интерес. "Тази работа е много сложна и няма как да ви кажа, кога ще приключи", добави той.

Американски медии съобщават за съществуването на такова разследване от месеци, но досега ФБР нито потвърждаваше, нито отричаше съобщенията.

Коми също каза, че няма информация Тръмп да е бил подслушван. "Министерството на правосъдието няма сведения в подкрепа на твърденията на президента в Туитър, че Барак Обама е наредил "Тръмп тауър" да бъде подслушвана по време на предизборната кампания.

Нито един президент не би могъл да нареди подобно подслушване, заяви той и подчерта, че правната процедура за подслушване на американски граждани е много строга и изисква подписа на специален съдия.

ФБР разследва руска намеса в изборите

Пред комисията говори и директорът на Агенцията за национална сигурност Майкъл Роджърс. Той отрече възможността Вашингтон да е поискал от британските тайни служби да шпионират Тръмп, както намекна консервативен анализатор, чието предположение беше подето миналата седмица и от говорителя на Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    0 0 Отговор
    Не мога да не коментирам поредното оливане на чичо Дони. Нещата вървят натам, че приказките за подслушване по нареждане на Обама ще се окажат лъжа. А как се нарича човек, който лъже и разпространява клевети?