1 177 1

Тайван с нов инфраструктурен план

Реализацията на Плана се очаква да стартира през месец август

Тайван с нов инфраструктурен план
Виолина Цветанова

„Тайванските градове Тайчунг, Чанхуа и Нантоу се очаква да играят по-голяма и значима роля в правителствения План за развитие на инфраструктурата, който дава приоритет на инвестициите в инфраструктурата в области като железопътния транспорт и зелената енергия.“, заяви президентът на Република Китай Цай Ин-уен по време на събитие на Клуба на предприемача в Тайчунг.

„Новият план не е само начин за стимулиране на тайванската икономика. По-важното е, че се очаква той да спомогне за изграждане на устойчива основа за растеж на индустриите, за да може Тайван да се конкурира на международно ниво“, допълни тя.

Изпълнителният Юан изчисли, че Планът, който обхваща общо пет категории, сред които железопътен транспорт, водоснабдяване, зелена енергия, развитието на цифровите технологии и развитие на градските и селски райони в централната част на страната, където са ситуирани много от малките и средните предприятия, ще струва максимум 32.74 милиарда щатски долара за повече от 8 години, като същевременно ще създаде 40 000 до 50 000 работни места.

От кабинета заявиха, че се надяват изпълнението на Плана да започне през месец август тази година, като на свой ред градската управа в Тайчунг обеща да дари 137 510 000 щатски долара за изграждане на изложбен център в града, така че „светът да може да види нашите добри технологии“. По думите на президента, изложбеният център ще служи като важна платформа за насърчаване на индустриалния обмен и международното сътрудничество в централен Тайван. Последният ще доведе тълпи от посетители, като по този начин ще окаже положително влияние и върху секторите, свързани с реклама и организиране на събития, а и на бизнеса като цяло.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 06:43  21.03.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай