20 Март, 2017 21:00 1 560 3

Повишена тревога за атентати в Европа

  • ислямска държава-
  • ал кайда-
  • балкански маршрут

Екстремистите ще използват балканския маршрут, за да се доберат до страните от Западна Европа

Повишена тревога за атентати в Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Службите за сигурност и полицейските служби в ЕС са поставени в състояние на максимална тревога поради опасността от терористични атаки от страна на ислямски екстремисти, които напускат Сирия и Ирак.

Това пише италианският в. "Република", цитирайки разузнавателни източници. Те предупреждават, че екстремистите ще използват т.нар. "балкански маршрут", за да се доберат до страните от Западна Европа, където ще извършат терористичните си атаки.

Изданието подчертава, че мерките за сигурност са особено засилени в Италия, защото на 25 март в Рим ще се съберат държавните и правителствените ръководители от ЕС, за да отбележат 60 години от създаването на съюза. Поради загубата на територии, тежките военни поражения и пред падането на техните крепости като Ракка и Мосул, ръководителите на "Ислямска държава" изпращат своите бойци в Западна Европа.

Сериозна заплаха и загриженост представлява и фактът, че пораженията на ИД дадоха допълнителни сили на мрежата на "Ал Кайда", чиито бойци в Сирия и Либия действат все по-жестоко. забелязва се и подновена активност на клетките й в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Vasik Atanasova

    1 2 Отговор
    европа е срината
  • 3 8888

    0 0 Отговор
    Елементарно: Миниране на границите на България и Гърция с турция и изпращане на общоевропейски, въоръжени сили да охраняват външната граница на ЕС.