1 167 3

Повишена тревога за атентати в Европа

Екстремистите ще използват балканския маршрут, за да се доберат до страните от Западна Европа

Повишена тревога за атентати в Европа
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Службите за сигурност и полицейските служби в ЕС са поставени в състояние на максимална тревога поради опасността от терористични атаки от страна на ислямски екстремисти, които напускат Сирия и Ирак.

Това пише италианският в. "Република", цитирайки разузнавателни източници. Те предупреждават, че екстремистите ще използват т.нар. "балкански маршрут", за да се доберат до страните от Западна Европа, където ще извършат терористичните си атаки.

Изданието подчертава, че мерките за сигурност са особено засилени в Италия, защото на 25 март в Рим ще се съберат държавните и правителствените ръководители от ЕС, за да отбележат 60 години от създаването на съюза. Поради загубата на територии, тежките военни поражения и пред падането на техните крепости като Ракка и Мосул, ръководителите на "Ислямска държава" изпращат своите бойци в Западна Европа.

Сериозна заплаха и загриженост представлява и фактът, че пораженията на ИД дадоха допълнителни сили на мрежата на "Ал Кайда", чиито бойци в Сирия и Либия действат все по-жестоко. забелязва се и подновена активност на клетките й в Европа.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 21:40  20.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  2 02:01  21.03.17
  европа е срината
 • 8888
  Отговор
  3 07:59  21.03.17
  Елементарно: Миниране на границите на България и Гърция с турция и изпращане на общоевропейски, въоръжени сили да охраняват външната граница на ЕС.

Напиши коментар:


Публикувай