698 0

Депутати бесни на Би Би Си

Според тях медията е пристрастна за Brexit

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Би Би Си рискува да навреди на репутацията на Великобритания чрез новините си за Brexit, съобщи The Telegraph.

Това се казва в обръщение на над 70 британски депутата, което те са изпратили до директора на медията.

Според тях медията представя „песимистична и изкривена“ представа за излизането на Великобритания от ЕС. Според тях медията представя британците като „ксенофобска“ нация, която съжалява за решението си на референдума.

Те смятат, че в Би Би Си не са „преодолели песимизма в периода от преди гласуването“. От там отбелязват, че медията не отразява икономическите постижения на страната във времето след референдума.

Депутатите смятат, че по време на референдума в Би Би Си са показали безпристрастност. След това обаче медията показва ясна позиция срещу излизането на Великобритания от ЕС.

Вече беше обявено, че страната ще активира Член 50 от Лисабонския договор на 29-ти март. Вече са били подготвени и писмата до останалите страни – членки. Към момента премиерът Тереза Мей е на обиколка в страната, за да проучи настроенията за излизането на страната от ЕС.

Очаква се преговорите с ЕС да продължат две години.

Великобритания


Още по темата

 • Журналист: ВВС ни третира като врагове

  Журналист: ВВС ни третира като врагове

  Високопоставена британска журналистка, която напусна поста си в ВВС в знак на протест срещу неравното заплащане на жените и мъжете, заяви, че ...
  1.02.2018
  846
  2

Напиши коментар:


Публикувай