Last news in Fakti

21 Март, 2017 12:34 2 741 8

Ердоган: Европа е фашистка и жестока!

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • европа-
  • фашистка-
  • жестока

Анкара може да преразгледа отношенията си с Брюксел

Ердоган: Европа е фашистка и жестока! - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че след провеждането на референдума в страната на 16 април Турция може да преразгледа отношенията си с Европа.

Държавният глава заяви, че Европа е „фашистка и жестока“ и добави, че му напомня на времето преди Втората световна война, предаде „Хюриет дейли нюз“.

Референдумът за конституционни промени в южната ни съседка ще се проведе след няколко седмици. Той предизвика остри полемики между Анкара и няколко европейски страни.

В опит да съберат повече подкрепа от турската диаспора в чужбина високопоставени политици желаеха да проведат митинги, но получиха отказ. Германия забрани агитация на Реджеп Ердоган, докато външният министър Мевлют Чавушоглу получи забрана да лети до Холандия.

Турският държавен глава си навлече гнева на Берлин заради сравнение с нацистите. За пореден път Ердоган използва реторика с препратки към Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Максим

    21 1 Отговор
    Мерак му е да стане султан на нова османска империя. Светската република на Ататюрк се заменя с диктатура. Посланията за възстановяване на силата на тази нова империя действа опияняващо и обединяващо върху множеството турци, разселили се из цяла Европа. На това разчита Ердоган и вероятно ще го подкрепят на референдума за повече президентска власт. Опастностността за Европа и в частност за България, реално ще дойде след това, когато ще се предявят претенции за териториите населени с етнически турци. Кипърският сценарий от 1974г. има вероятност да бъде повторен, а България не е готова за отпор, както и Европа!
  • 2 Morgoth

    14 1 Отговор
    Не само може, но ще трябва задължително да преразгледа отношенията си с Европа след като преизборния цирк свърши. Ако Ердоган загуби ще му се наложи много здраво да се извинява и да замазва положението. Ако пък спечели на Европа ще и се наложи да заеме много по-твърда позиция и пак ще има преразглеждания, но вече в посока как турците да не си провалят икономиката.
  • 3 Варна

    11 4 Отговор
    Мисля, че това поведение на Ердоган му наси дивиденти. Той втвърдява електората си, които в повечето случаи са хора с ниско образование. Добре известно, е че Европейската част на Турция и онези около курортите им далеч не са на това мнение. Те обаче са много малко в сравнение с останалата част от населението които са 80 милиона! Да не говорим, че в южаната част на страната се води война с кюрдите, което също оказва влияние. Тези там от южните части се бият всеки ден и информацията за "лошата" Европа въобще не се проверява. Това вдига вота на м....ла и предполагам, че той ще излезе с много гласове напред при вотът им. Дано аз да бъркам!
  • 4 mediator37

    13 5 Отговор
    Турските говеда геноцидно са изклали много народи. Говедо като Ердоган не може да чете лекции по демокрация на когото и да било. Гротескно е.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 коч

    5 2 Отговор
    ПИАР от анадола. Натюрлих
  • 7 681 БЪЛГАРИЯ

    9 3 Отговор
    А турция е циганска и проклета !
  • 8 Ел Турко

    2 2 Отговор
    До 681.. Човек, интересно ми е какво образование имаш,какво работиш?!! Защо токова си гневен?? Постоянно обиждаш и псуваш!
Новини по държави: