21 Март, 2017 16:59 2 636 7

Европа се скара на Македония

  • македония-
  • йоханес хан

Брюксел призова македонците да "не разпалват напрежение"

Европа се скара на Македония - 1
Снимки: БТА/АР

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан и група евродепути призоваха македонците да зачитат демократичните принципи и парламентарното мнозинство и "да не разпалват напрежение", предаде радио Б-92."Брюкселската четворка" изпрати това послание в Тwitter при пристигането си на летището в Скопие.

Хан и евродепутатите се срещнаха с лидерите на всички парламентарни партии в Македония, за да потърсят начини за излизане от продължителната политическа криза, която се задълбочи още повече след предсрочните избори през декември.

Три месеца след изборите Македония още няма правителство, нито председател на парламента, пропуснат бе и срокът за определяне на дата за местните избори, защото нямаше кой да ги насрочи.

Европа се скара на Македония

Президентът Георге Иванов отказва да даде мандат за съставяне на правителство на лидера на социалдемократите Зоран Заев, който си осигури парламентарно мнозинство с подкрепата на партиите на етническите албанци Демократичен съюз за интеграция и Беса.

Европа се скара на Македония

Като причина за отказа президентът посочи приетата от Заев платформа на албанските партии, която според него е съчинена в Тирана. Президентът заяви, че платформата съдържа отстъпки за етническите албанци, които по негово мнение подронват суверенитета и целостта на държавата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 директно

    9 6 Отговор
    Абе Македония да вземе да си се върне в България, ний вече сме в ЕС - хем че се върне в татковината, хем че е вече в Европа.
  • 2 кроко

    12 4 Отговор
    Само лъжи с цел манипулация се разпространяват за Македония, и като гледам как нашите козячета участват в атаката, очевидно е кой и защо го прави.

    Изборите през Декември минаха ОК, проблема стана Януари месец, когато лидерите и на трите албански партии отидоха в Албания и съставиха под дикатат на премиера Еди Рама тези неприемливи искания за официален език и т.н. В момента президента иска тези документи, очевидно съставени под чуждо влияние да се оттеглят и е прав, защото преброяване в Македония не е правени отдавна и не е ясно колко процента са албанците. А ЕС освен да налива масло в огъня, не прави нищо друго, че и всякакви западняци, като англичани и американски сенатори се изкават че макетата трябва да се разцепят. Явно имат някакви договорки с албанците и целта е поредната нестабилан дръжава на Балканите.
  • 3 Непознат

    7 0 Отговор
    Скарала била се на Македония,ей брюкселски бирократи.
  • 4 FUCK OF

    4 1 Отговор
    ШО Е МАКЕ СЕ Е Г***А.....
  • 5 8888

    5 1 Отговор
    Да се върне Македония в България? Добре, но без нито един гаджал.
  • 6 Деян

    2 1 Отговор
    Македонците не ни трябват.Те са с "античка"звездомания.Не ни харесват нас българите.За какво са ни.Забравихте ли наскоро случая с Миленко, който с чук счупи паметната плоча на българските войници?!?
  • 7 ДЪНДЪНИЯ

    1 4 Отговор
    Щом не са За България значи са Против България.
    Да се разпадат и да мрат в бедност и нищета, про-руски боклуци !!
Новини по държави: