427 1

Малтийският орден обсъди хуманитарната си дейност

Анатоли Стайков

25-ата годишна среща на лидерите на Малтийския орден се проведе в Париж. В продължение на два дни беше обсъдена програмата, която помага на бедните и болните на пет континента и нейното продължение тази година.

Ключовите инициативи, организирани от Ордена, са насочени към подкрепата за бежанците и мигрантите - от тяхната родина, през трасето към новия живот, и пристигането в приемащата страна.

Усилията на организациите на Ордена в Европа са насочени към прилагането на програми за интеграция на бежанци, по-специално в Австрия, Франция и Германия. Програмите за интеграция предоставят на бежанците основна медицинска помощ, езикови курсове, следучилищна подкрепа за деца и помощ по получаване на съответните документи, за да останат те в приемащата страна.

Бездомниците бяха и са голямото регионално безпокойство. Много от организациите на Ордена съобщават за нарастване на броя на бездомните хора, които посещават домовете за дневни грижи и социални кухни в Белгия, Великобритания, Испания, Франция, Швейцария и Русия.

На другия край на света членовете на Ордена в САЩ са фокусирани върху Министерство на затворите. Оказва се подкрепа на онези, които излежават присъди и на семействата им. Орденът предоставя социална и психологическа подкрепа и помага на излежалите присъда да възстановят живота си в обществото, услуги, която не се осигуряват от държавата. Програмата се изпълнява в 36 американски щати.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • jambazina
    Отговор
    1 19:29  21.03.17
    Малтийските рицари са дали живота си в неравен бой, а тия само си чешат езиците и разметат комисионни.

Напиши коментар:


Публикувай