21 Март, 2017 19:33 1 321 14

Брюксел: ЕС може да принуди членовете си да приемат бежанци

  • мигранти-
  • бежанци-
  • квота-
  • квоти
Брюксел: ЕС може да принуди членовете си да приемат бежанци - 1

Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос заяви, че съществуват начини да бъдат накарани страните членки да се включат в програмата за разселване на мигрантите по определени квоти, предадоха АП и ТАСС.

Той направи изявлението си във Варшава по време на посещение в централата на разрастващата се европейска гранична агенция "Фронтекс". Без да споменава поименно Полша, която отказва да приема мигранти, Аврамопулос обясни, че ЕС разполага с "инструментите, средствата и властта" да убеди всички членове да изпълнят ангажимента си да приемат определения им брой мигранти в срок до края на септември т.г.

На въпрос на журналисти за санкции срещу държавите, които не изпълнят този ангажимент, еврокомисарят отговори, че засега Европейската комисия няма какво да каже, защото до септември има време.

Брюксел: ЕС може да принуди членовете си да приемат бежанци

Планът на Брюксел за разпределяне на мигрантите из съюза цели да намали бремето върху Италия и Гърция, поели голяма част от миграционната вълна.

По думите на Аврамопулос създаването на Европейска служба за гранична и брегова охрана на базата на "Фронтекс" е признак за "бързия отговор на настоящите предизвикателства" в областта на миграцията. Той съобщи, че бюджетът на организацията сега е 300 млн. евро, а през 2020 г. ще възлиза на 340 млн. евро.

Брюксел: ЕС може да принуди членовете си да приемат бежанци

Еврокомисарят отбеляза, че според него споразумението с Турция за мигрантите се изпълнява от турска страна. Той констатира, че ситуацията се подобрява и сега броят на мигрантите, които влизат в ЕС, е сведен до 40-50 дневно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 насила хубост не става

    13 0 Отговор
    А пък членовете могат да убедят ЕС да го дудуду..т !
  • 2 шшш

    13 0 Отговор
    Богати арабски държави плащат на продажници от Европа за да я съсипят с тези аллахакбаровци.Защо ли не искат тези мега богати държави да ги приемат? Отговора е прост. Знаят какво представляват маса неграмотни хора с бурки и пърдящи шалвари,толкова са тъпи,че чак самите те отвращават от тях. Е,трябва ли ни да ги приемаме след като те си мразят един друг...
  • 3 кроко

    10 5 Отговор
    Защо се изразявате така "всички членове да изпълнят ангажимента си да приемат определения им брой мигранти в срок"??? Кога страните членки на ЕС са поемали нагажимент че ще отглеждат джангали?

    Меркел еднолично покани джангалите, никой в Австрия, Гемрания или друга държава не се е допитвал до народа. Нито пък старните са се съгалсявали да ги разселват. Иначе нашите козяци реват че Путин не бил питал руския народ за Крим. Къде сте бе, платени, защо не лаете срещу Меркел и ЕС дето иска да ни напълни с джангали??? Готови сте да плюете по Русия с повод и без подвод, да лижете турски, арабски, американски и европейски задници, обаще когато трябва да защите България, мълчите!!!!
  • 4 Хасан

    2 10 Отговор
    Човешко е.. Нали всеки се хвалеше как е спасявал евреите.. А сега да ви видя.. Турция приюти 3 милиона бежанци..

    Коментиран от #7

  • 5 Хасан

    3 7 Отговор
    Кроко, помни ми думата.. Това е работа на илюминати..ще се създаде европейския народ като щатите.. След това една световна държава и световно правителство
  • 6 Гост с име

    8 0 Отговор
    Да ги приемат мигрантите обратно по родните им места. Като дойдат самолетчето или лодката и обратно. Само след няколко месеца ще спрат да идват.
  • 7 факти

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Европа е приютила 5 милиона феса без да смятаме другите джагали така че не ни разправяй приказки.
  • 8 И Българето Требе да приеме!

    6 1 Отговор
    Нали е свободия и деРмокрация! Веке сме Врупеци и НАТОвци! Та нъл за туй имаме контингент у Афганистан да фъргаме мир и култура като им разтурим живота. Ние себе си не можем управи па на други акъл ша даваме! Щом сме в Еврото ще духаме супата иначе - зад борда!
  • 9 Справедлив

    8 0 Отговор
    Да принуди????????...чакайте малко бре...Къде отидоха вашите лозунги за демокрацията и свободите??? Дори и СССР не е принуждавал да прибираме изметта на целият свят!!!!! Току що ме направиха евро-скептик....
  • 10 До Справедлив

    6 0 Отговор
    Че то отдавна се вижда,че Е. С. е по-долен и от бившият СССР. Ония поне на унищожаваха с мюсолмански геноцид Европа...
  • 11 ДогъзДоган

    3 1 Отговор
    Да ви е.... м...та брюкселска! Ха опитайте се да ми докарате до мен да живее такива непоканени от мен м....ли. Кръв ще се леее!
  • 12 алчни за мигранти

    1 0 Отговор
    Дори да не си го помислят че ще приемем бежанци!Тези лозунги да ги изпраща на Меркел, Оланд, Юнкер.Който ги е поканил със"добре дошли" да си ги прибира.Какво на Меркел й дойдоха множко та иска да ги шитне на съседите?След година от имане на мигранти ще се задавят!
  • 13 гост

    3 0 Отговор
    Най лошото е че Борисов обеща на Меркел че ще приемаме мигранти и се кани нови центрове да им построи. Много боли когато някой свой те предава.Борисов послушно ще наведе глава а народа какво му се пише кучетата го яли!Трябва да изберем лидери които няма да се подчиняват на Бюкселските управници и да ни съхранят като нация!
  • 14 НЕМОЖЕ НЕМОЖЕ

    2 0 Отговор
    Да ни принудите!Българите не сме толерантни ама никак!Българите няма да позволим да ни унищожите!Бедни сме може хляб да не ядем но европейски помощи и мигранти НЕ ЩЕМ!