22 Март, 2017 10:45 2 850 3

Бежанска вълна залива Гърция (СНИМКИ)

  • гърция-
  • бежанци-
  • мигранти

62 166 мигранти пребивават на територията на южната ни съседка

Бежанска вълна залива Гърция (СНИМКИ) - 1

Бежанският поток към гръцките острови отново бележи ръст, съобщават медиите в южната ни съседка. Общият им брой в цялата страна възлиза на 62 166, съобщава в. "Та неа".

Само вчера с лодка от турския бряг в района на гръцкия остров Фармакониси са пристигнали 15 бежанци. Други 90 вчера са били стоварени на гръцките острови Лесбос, Хиос, Самос и Кос.

Бежанска вълна залива Гърция (СНИМКИ)

Бежанска вълна залива Гърция (СНИМКИ)

По данни на гръцкия координационен център в приемните центрове по островите има 7 523 бежанци.

На островите Лесбос, Хиос, Самос, Лерос и Кос, в лагери на Върховния комисариат на ООН за бежанците и на неправителствени организации, са настанени други 6 745 души. Общо на тези пет гръцки острова има 14 268 бежанци.

Бежанска вълна залива Гърция (СНИМКИ)

В останалата част от страната, като например в областта Атика те са 7 645, в Северна Гърция - 2 966, в Централна Гърция - 3 114 и в Южна Гърция - 166.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бит циганин

    13 0 Отговор
    постопли се времето и тръгнаха пак, вижте само как нахвърляли оборудването на брега, егати циганията. Той сега султана нали е сърдит на ЕС и ще пуска гаджалите на по-големи порции, няма да ги сдържат много.
  • 2 Нафарфорий

    5 1 Отговор
    Златна зора да вземат тубите с бензин и малко сода каустик!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 византийски бизнес

    7 1 Отговор
    Не очаквайте гърците да направят опит да ги спират, защото официална тяхната политика е да ги пускат и после да изнудват Европа! Европейският комисар за имиграцията се казва забележете... Димитрис Аврамопулос, така че сещайте се!!! Само до май миналата година гърците "усвоиха" над 510 милиона евро за бежанците и незнайно колко след това?
    Това, че убиха туризма и икономиката на цитираните острови изобщо не ги брига !
Новини по държави: