764 0

Brexit удря и модните подиуми

Лондонската седмица на модата застрашена

Brexit удря и модните подиуми
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Излизането на Великобритания от Европейския съюз – каквото бе желанието на по-голямата част от британците – ще удари по британската индустрия. „Скай нюз“ информира, че засегнати от развода между Лондон и Брюксел ще бъдат сектори в британската индустрия като модата и авиацията.

Изданието посочва, че ако управляващите в Лондон не постигнат добро споразумение с европейските лидери за свободна търговия, то предстоят тежки икономически дни.

Без изгодна сделка тъмни облаци ще надвиснат над британски авиопревозвачи. Модният сектор също са сред застрашените. Лондонската седмица на модата може да отиде в небитието.

„Търговията е ключова за британската икономика. Тя създава работни места и дава възможност за износ на стоки. Не можем да си позволим да загубим това“, обявиха от комитета по европейски пазари към Камарата на лордовете във Великобритания.

Факти.бг припомня, че на 23 юни 2016 година близо 52% от гласоподавателите гласуваха за излизане от Европейския съюз.

Политическите и икономически анализатори посочват, че Лондон не трябва да къса отношенията си с европейските страни и да тръгна по пътя на изолационизма.

Великобритания

Напиши коментар:


Публикувай