Last news in Fakti

23 Март, 2017 07:39 2 247 6

Турция гледа лошо и към Норвегия

  • турция-
  • военни-
  • норвегия

Привика норвежкия посланик

Турция привика посланика на Норвегия в страната, съобщи "Дейли Сабах".

Това става, след като Норвегия предостави убежище на турски военни, издирвани за участие в опита за преврат през миналата година.

Говорител на турското външно министерство заяви, че е недопостимо "страната - съюзник да предлага убежище на хора, застрашили сигурността на Турция".

Действията на Норвегия може да още повече да обтегнат отношенията на Турция с Европа. След опита за преврат около 40 000 души бяха арестувани,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    11 3 Отговор
    голям майтап са тези. видяхме и сбъднатата турска мечта в действие-
    фермера, който пестил една година да си купи сносен касетофон за трактора, че да дъни кючеци и на полето.
  • 2 Пеньо

    13 2 Отговор
    Чудя се има ли връзка между скорошните думи на султана: "...няма да има европеец, който да може да ходи спокойно по улиците." и това, което се случи в Лондон? Едно е сигурно - султана ще злорадства.
  • 3 факти

    12 2 Отговор
    Анадолското псе си лае,керванът си върви.
  • 4 колю

    9 2 Отговор
    Досегашната ситуация е достатъчна и без заплахите му за ходенето по улиците . Да не съм луд да стъпя в Турция. И да ми плати престоя пак няма да стъпя там. Ако имам бизнес бих помислил за промяната и изтеглянето му от там. Знаеш ли за какъв може да те набедят в тези ситуации и да гниеш в зандана някъде из огромната и многолюдна империя.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 кроко

    7 1 Отговор
    Предполагам че дори ще видим мним опит за атентат срещу султан ердоган само и само да се изкара жертва на запада и да привлече някой и друг глас!
Новини по държави: