23 Март, 2017 11:12 1 486 7

Гърция: Няма да се превърнем в склад за бежанци

  • гърция-
  • мигранти-
  • бежанци
Гърция: Няма да се превърнем в склад за бежанци - 1
Снимка: БТА/АР

Не мисля,че Гърция има възможност и разполага с финансов ресурс, за да приеме бежанци, които ще бъдат изпратени от страни в Северна Европа. Някои държави от ЕС смятат, че Южна Италия и Гърция могат да бъдат иозползвани за складиране на бежанци. Това заявява в интервю за в. "Ди Велт" гръцкият външен министър Никос Кодзиас, цитиран от медиите в южната ни съседка.

Гърция прояви голям хуманизъм, като прие бежанци. Една нова вълна от бежанци обаче това лято ще ни натовари прекомерно много. Гърция е стигнала до предела на своите възможности. Спешно се нуждаем от по-голяма помощ от страните от ЕС, за да се преборим с бежанската криза, твърди Кодзиас.

Първият дипломат на Атина изтъква, че един от най-големите проблеми на ЕС се свежда до това, че Съюзът няма стратегия за решаване на кризи.

Повечето европейски страни приемат много малко бежанци. Общи решения, като това за разпределението на бежанци във всички страни членки, трябва да се прилага съвместно, казва още пред "Ди Велт" външният министър на Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Господи помилуй

    5 0 Отговор
    На кого са му притрябвали тези „бежанци“?????.... не мога да си го обясня по никакъв разумен начин! Кой иска „бежанци“ и за какво са му притрябвали?... разбирате ли в това няма никаква нормална логика, ама никаква!!!
    „Бежанците“ мога да бъдат спрени много лесно, просто професионалната армия трябва да си заслужи заплатите и да поработи малко, защото в момента войниците са просто едни фигуранти - като не създават блага, трябва да пазят тези, които ги създават, и които изкарват заплатите им!
    Защо никой не спира „бежанците“??? Защо???
    Защо стоим със спуснати ръце и само гледаме неправдите и нищо не правим? Кой ни казва да стоим така безучастно и бездушно, кой ни превръща във овче стадо - КОЙ???
  • 2 Ел Турко

    0 1 Отговор
    И какво предлагаш?! Да се разстрелят!? Или в крематориума?!
  • 3 Ел Турко

    3 0 Отговор
    Много просто.. Трябваше да се подкрепи турската теза бежанците да се съберат в самата Сирия и там да се окаже хуманитарна помощ...един казан с пилаф и един коч ще нахранят цяло село. Докато 500 евро на калпак в Германия са малко пари
  • 4 ГОРКИТЕ

    2 0 Отговор
    Никой да не се чуди защо продължава наплива на мигранти!Всички решения на ЕС не са за спиране а за приемане на още и още!Германия и холандия имат тайно споразумение да приемат още милиони.Германия не казва НЕ на мигрантите дори определят колко ще приемат и всеки си мисли че ще попадне във тези квоти.Като ги искат да си ги всемат а не "УЖ" да леят сълзи.ИСЛЯМИЗАЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА!
  • 5 гост

    3 0 Отговор
    ГЪРЦИЯ И ИТАЛИЯ трябва да протестират мигрантите да не се скадират на тахна теретория а да се връщат обратно.Имаше такова решение но явно Меркел,Юнкер,Оланд забраниха прилагането му.Прилагат във действие унищожаването на Европа.Ние на сълзи невярваме!Много късно се сетиха да РЕВАТ!
  • 6 Ел Турко

    2 0 Отговор
    Ако Германия иска бежанци защо директно не ги натоварят на влакове в Гърция и Турция и да ги пратят там!? А то така през много страни само човешки трагедии
  • 7 незнайко

    1 0 Отговор
    НИКОГА, АМА НИКОГА "ГОЛЕМИТЕ" ИГРАЧИ В ЕС НЯМА ДА ПРИЕМАТ БЕЖАНЦИ ! АНГЛИЯ ЗАТОВА НАПУСНА ЕС ! Бог да ни е на помощ на малките в тази игра на големите.
Новини по държави: