Last news in Fakti

23 Март, 2017 12:45 1 387 6

Турция: Тръмп ни разбира по-добре от Обама

  • мевлют чавушоглу-
  • турция-
  • фетхуллах гюлен-
  • доналд тръмп

Новата администрация в Белия дом по-добре осъзнава значението на една "приятелска и съюзническа Анкара"

Турция: Тръмп ни разбира по-добре от Обама - 1
Снимка: БТА/АР

Администрацията на президента Доналд Тръмп разбира Турция по-добре от предишната американска администрация, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който е на посещение в САЩ, предаде Анадолската агенция.

Той изтъкна, че администрацията на Тръмп по-добре осъзнава значението на наличието на една приятелска и съюзническа Турция, отколкото екипът на Барак Обама.

Чавушоглу, който говори снощи на проява в Ню Джърси във връзка с предстоящия идния месец референдум за конституционни промени в Турция, посочи, че Анкара още веднъж е повдигнала въпроса, свързан с искането за екстрадиция на живеещия в щата Пенсилвания мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен.

Според турските власти мрежата на Гюлен стои зад опита за преврат в Турция през юли. Турция очаква администрацията на Тръмп да направи стъпки в тази насока, каза Чавушоглу. Във връзка с референдума за въвеждане на президентска система на управление в Турция външният министър изтъкна, че турският народ има нужда от тази система и това ще бъде една добра гаранция за Турция за в бъдеще.

Независимо от това кой ще дойде на власт, администрацията ще бъде силна, ще има по-малко бюрокрация, няма да има коалиции и ще има по-силна демокрация, каза още Чавушоглу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дръжки

    11 4 Отговор
    Чакайте си колкото щете, ама на Тръмп му е през дедовия за вас! Най много и вас да ви набута в списъка на страните терористи!
  • 2 гост

    4 4 Отговор
    Тези още си мислят, че тръмп го е еня за турция...Хахаха- надежди говежди! турция се отдалечи отдавна от НАТО и нито тръмп може да промени това, нито иска да го промени, нито е съгласен НАТО да се доверява на турция след последните й изцепки...
  • 3 8888

    4 1 Отговор
    Когато и Доню откаже да върне гюлен? И той ли ще стане фашист? Може да поискат да го натепат? Тоя ертупан съвсем е яхнал химерите си.
  • 4 Д'Мин

    2 0 Отговор
    Не се знае американците на какво са готови за да го изкарат от достлука с Путин.
  • 5 Реалист

    1 2 Отговор
    То и турция няма доверие на НАТО .защото защитава интересите на западните държави ,заради това преминаха към руснаците.
  • 6 Гого

    0 0 Отговор
    На Тръмп не му дреме за Турция и никакви кинти няма да видят от него.
Новини по държави: