Last news in Fakti

23 Март, 2017 15:21 2 811 1

Бодигард застрелял нападателя в Лондон

  • лондон-
  • атентат-
  • великобритания-
  • министър-
  • бодигард-
  • майкъл фалън-
  • нападател

Убити и десетки ранени при атентата пред британския парламент

Бодигард застрелял нападателя в Лондон - 1
Снимка: БТА/ AP

Бодигард на британския министър на отбраната Майкъл Фалън е застрелял нападателя в Лондон, съобщи Би Би Си, позовавайки се на свой източник.

Информацията все още не е потвърдена от полицията в британската столица. Оказа се, че бодигард на министъра е убил терориста, а не редови въоръжен служител.

При терористичното нападение пред британския парламент бяха убити най-малко четирима души от мъж, който по-късно бе застрелян. Близо 40 са ранените, някои от които в критично състояние.

Британските служби разкриха, че нападателят е роден на британска земя. Продължава разследването за изясняване мотивите на престъплението.

По-рано днес джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за атентата. Това бе поредното терористично нападение в Европа за последната година и половина.

Мерките за сигурност остават повишени в редица европейски държави. След удара пред британския парламент британската полиция арестува осем души, заподозрени за връзка с атентата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    13 0 Отговор
    Браво на бодигарда! Да продължава в този дух! Тези отрепки трябва да бъдат пращани в преизподнята, откъдето са се пръкнали.
Новини по държави: