23 Март, 2017 16:07 5 228 4

Шокиращи пропуски в сигурността на брюкселското летище

  • белгия-
  • брюксел-
  • летище-
  • сигурност-
  • пропуски

Служителите не знаят как да действат в случай на инцидент

Шокиращи пропуски в сигурността на брюкселското летище - 1
Снимка: БТА/ AP

Шокиращи пропуски и пукнатини съществуват по отношение на сигурността на международното летище в белгийската столица Брюксел, дори година след атентата, предаде местното издание De Redactie.

Няколко синдиката разкритикуваха властите заради безобразното отношение към осигуряването защитата на местното население и чуждестранните гости на столицата.

Оказва се, че на летището, което стана обект на терористичен атентат през миналата година, няма план за евакуация при непредвидено събитие. Летищните служители не знаят как да реагират.

Един работник на летището е споделил, че за последните 23 години – в които работи на летището – не е правено учение как да се реагира дори при пожар.

Служители не знаят какви действия да предприемат и при други инциденти, включително и терористични удари като тези през месец март 20 16 година.

16 души бяха убити при атентата на летището, а други 16 загинаха при атаката в брюкселското метро. Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за координираните атаки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АГЕНТ ТЕНЕВ

    6 2 Отговор
    НЕ МИ КАЗВАЙТЕ КАКВО СТАВА НА ЛЕТИЩЕТО В БРЮКСЕЛ АМИ МИ КАЖЕТЕ КАКВО СТАВА ПО НАШИТЕ ЛЕТИЩА...? БЪЛГАРИЯ СЪЩО Е В ЕС И ОПАСНОСТА ОТ АТЕНТИ Е ПОВСЕМЕСТНА.....ЩОТО КАТО ПОЧНАТ ДА ГЪРМЯТ БОМБИ ПО НАШИТЕ ЛЕТИЩА НЕ ВИЖДАМ КАКВИ МЕРКИ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ....ПЪК И ДАЛИ ИЗОБЩО ИМА ТАКИВА.....КАТО ГЛЕДАМ НА КАКЪВ ХАЛ СМЕ.....ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ....!!!

    Коментиран от #2

  • 2 до танев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "АГЕНТ ТЕНЕВ":

    Имаме добра охрана.Не се бой. За оставен пакет или багаж без надзор на летище София, охраната реагира за около 10-15 мин.максимум.Има въоръжени с автомати , а най-вероятно и цивилни,които никой не вижда.Знам от опит,защото често пътувам.До мен една си остави багажа и след 10 минути дойдоха да питат на кого е?

    Коментиран от #4

  • 3 ддд

    2 0 Отговор
    само няма да се притеснявате
    управляващата пасмина
    си има вип вход и не живеят
    в квартали с бежанци
    както в европа така и у нас
    нямат касателство с тях само ги пускат
    ние да му мислим
  • 4 АГЕНТ ТЕНЕВ

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "до танев":

    какви 10 /15 мин?
    багажа изчезва за 10/15 сек
    много се краде тука
    нас просто не ни нападат
    защото сме бедни и прости
    а терориста умира
    по добре да умре в атака
    по сърцето на европа
    отколкото по задника
    сещаш се кое сме ние:)
Новини по държави: