1 463 0

Терористът се „шегувал и смеел“ преди атаката

Халид Масуд е бил в хотел в Брайтън часове преди нападението

Снимка: БТА/ XINHUA
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Лондонският атентатор, който уби няколко души и бе застрелян от силите за сигурност, се е „шегувал и смеел“ в часовете преди атаката, разкри „Скай нюз“.

Халид Масуд е отседнал в хотел в град Брайтън часове преди планирания удар в сърцето на столицата Лондон, която е на 76 километра.

Служители на хотела „Престън Парк“ разкриха подробности от поведението на терориста. По думите им той е бил в добро настроение и по нищо не личало, че може да извърши подобно нещо.

Мениджърът на хотела добави, че е бил много дружелюбен, приятелски настроен и е правил шеги. Платил си е за стаята и след това е напуснал хотела. „Беше като всеки един друг посетител на хотела“, разказа още мениджърът.

Полицията е претърсила стаята, в която е отседнал атентаторът. Силите за сигурност разкриха, че нападателят пред британския парламент е роден през 1964 година като Ейдриън Ръсел Аджао. По религиозни подбуди после сменя името си.

Службите продължават разследването. Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за атаката, при която бяха убити няколко души и ранени десетки.

Великобритания


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай