835 1

Швейцария започна разследване за турски шпионаж

То е свързано със случаи през последните месеци

Росен Стойчев

Властите в Швейцария са започнали разследване за предполагаем чуждестранен шпионаж сред турската общност в страната, съобщи „Ройтерс“.

Днес турският външен министър Мевлют Чавущоглу беше на визита в Швейцария. Той се срещна с швейцарския си колега Дидие Буркхалтер. Буркхалтер заяви, че държавата му няма да позволи турски шпионаж на своя територия.

Швейцарските власти подозират шпионаж по време на събития в Университета в Цюрих през 2016 и 2017 г. Участници в събитията са били фотографирани.

От университета все още не са коментирали обвиненията. Обвинения за събиране на разузнавателна информация от поддръжници на Ердоган вече има на няколко места в Европа.

Турция е в обтегнати отношения. Това е заради отказа на няколко държави да позволят митинги на своя територия. Те са свързани с предстоящия референдум в страната.

Швейцария


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • краварско тролче
    Отговор
    1 18:26  24.03.17
    Тука има нещо нередно, как така руснаците не са заподозряни?! Колеги, я надайте вой да ви чуят швейцарците да проверят за агенти на Москва, ГКБ, НКВД, пране на крупни суми от сорта на 200 хил. долара и т.н.

Напиши коментар:


Публикувай