652 2

Администрацията на Тръмп обсъждала екстрадиция на Гюлен

Това е станало още преди изборите в САЩ

Росен Стойчев

Съветникът по национална сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп - Майкъл Флин се е срещнал с турски дипломати. С тях е обсъдил евентуалната депортация на Фетхулах Гюлен, съобщи Daily Caller.

Срещата се е състояла на 19-ти септември, още преди президентските избори. Информацията е от бившия директор на ЦРУ Джеймс Улси.

Бил е обсъден вариант за предаването на Гюлен, без да се минава през законната процедура. Самият Улси твърди, че е присъствал на срещата в Ню Йорк.

Турското правителство смята Гюлен за организатор на опита за преврат в страната през миналата година. В момента той е базиран в САЩ.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Карантията
  Отговор
  1 11:50  25.03.17
  Фетхулах Гюлен е дърт и вече драстично изкуфял, мисля че е минал 80 години! Реджеп Ердоган използва Фетхулах Гюлен, като нещото което е виновно за незгодите му по презумция, и повярвайте едва ли изка да го връща в Турция, защото върне ли го трябва да търси нов проводник антигерой, а такива трудно се намират!
 • Ел Турко
  Отговор
  2 11:56  25.03.17
  Защо му трябва на проповедник да вербува прокурори,съдии,военни,учители, професори освен за да ги използва като агенти или да влияе върху обществото!?

Напиши коментар:


Публикувай