Last news in Fakti

25 Март, 2017 10:57 1 059 4

Турция обучава Свободната сирийска полиция

  • труция-
  • тренира-
  • сирия

Тя подкрепя Свободната сирийска армия

Турски военни обучават Свободната сирийска полиция, съобщи Al Monitor.

Организацията трябва да изпълнява вторичните операции в района на Алепо. Така Свободната сирийска армия ще може да се съсредоточи върху задържането на превзетите от бунтовниците райони.

Обучението е насочено към овладяването на контролно – пропусквателни пунктове в града. Насочено е внимание и върху контролирането на пътното движение в региона.

Обученията се водят от полковник Ваел Фуад, като са стартирали в Азаз през този месец. Обучението покрива и действия срещу тероризма и извършване на арести. Звеното от 450 души започна да функционира в края на миналата година в района на Джараблус.

Свободната сирийска полиция трябва да получава задачи в области на Алепо, контролирани от сирийските правителствени сили. Те се бият в рамките на турската акция „Щита на Ефрат“.

Има известно недоволство от присъствието на представители на Свободната сирийска полиция в някои райони. Местните смятат, че така те стават постоянна цел на атаки от страна на Ислямска държава.

Групата позволява на Свободната сирийска армия да се съсредоточи върху битките извън градовете. Призовава се за допълнителни попълнения след превземането на Азаз. На полицаите се плащат по $ 200. Те са достатъчни за покриване на техните нужди. Смята се, че така Турция задълбочава влиянието си в Алепо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Uflaf

    3 0 Отговор
    То и нашите да обучат ,че ги бият циганите . Или по-скоро законите им в това отношение са добри.Полицаят там има самочувствие и респект. То върви заедно с увереността в законната защита . А не за едната заплата да преживееш колкото.
  • 2 Мършата

    1 1 Отговор
    Аз като бях малък мечтаех да бъда полицай! Но не! Не мога да бъда даже военен! Мечтаех да имам момче, уви три дъщери! Добре че поне изпълних мечтата за беемве защото труго да друго не, но беемве това прави тариката ТАРИКАТ
  • 3 Гост

    1 2 Отговор
    А Русия обучава свободната кюрдска.
  • 4 Do gost

    0 3 Отговор
    No e tam siriq ne kurdiq :)) kapito
Новини по държави: