773 4

Турция обучава Свободната сирийска полиция

Тя подкрепя Свободната сирийска армия

Росен Стойчев

Турски военни обучават Свободната сирийска полиция, съобщи Al Monitor.

Организацията трябва да изпълнява вторичните операции в района на Алепо. Така Свободната сирийска армия ще може да се съсредоточи върху задържането на превзетите от бунтовниците райони.

Обучението е насочено към овладяването на контролно – пропусквателни пунктове в града. Насочено е внимание и върху контролирането на пътното движение в региона.

Обученията се водят от полковник Ваел Фуад, като са стартирали в Азаз през този месец. Обучението покрива и действия срещу тероризма и извършване на арести. Звеното от 450 души започна да функционира в края на миналата година в района на Джараблус.

Свободната сирийска полиция трябва да получава задачи в области на Алепо, контролирани от сирийските правителствени сили. Те се бият в рамките на турската акция „Щита на Ефрат“.

Има известно недоволство от присъствието на представители на Свободната сирийска полиция в някои райони. Местните смятат, че така те стават постоянна цел на атаки от страна на Ислямска държава.

Групата позволява на Свободната сирийска армия да се съсредоточи върху битките извън градовете. Призовава се за допълнителни попълнения след превземането на Азаз. На полицаите се плащат по $ 200. Те са достатъчни за покриване на техните нужди. Смята се, че така Турция задълбочава влиянието си в Алепо.

Турция

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Uflaf
  Отговор
  1 11:20  25.03.17
  То и нашите да обучат ,че ги бият циганите . Или по-скоро законите им в това отношение са добри.Полицаят там има самочувствие и респект. То върви заедно с увереността в законната защита . А не за едната заплата да преживееш колкото.
 • Мършата
  Отговор
  2 16:07  25.03.17
  Аз като бях малък мечтаех да бъда полицай! Но не! Не мога да бъда даже военен! Мечтаех да имам момче, уви три дъщери! Добре че поне изпълних мечтата за беемве защото труго да друго не, но беемве това прави тариката ТАРИКАТ
 • Гост
  Отговор
  3 16:18  25.03.17
  А Русия обучава свободната кюрдска.
 • Do gost
  Отговор
  4 21:16  25.03.17
  No e tam siriq ne kurdiq :)) kapito

Напиши коментар:


Публикувай