Last news in Fakti

28 Март, 2017 09:59 1 461 3

Канада подготвя легализиране на марихуаната

  • канада-
  • марихуана-
  • джъстин трудо-
  • легализиране-
  • трева

Канадците ще могат да пушат легално трева, със или без медицинско основание, от 1 юли 2018 г.

Канада подготвя легализиране на марихуаната - 1
Снимка: Shutterstock

Канадците ще могат да пушат легално трева, със или без медицинско основание, от 1 юли 2018 година, заяви в понеделник представител от канадския парламент. Проектозаконът за легализацията дори е планиран за гласуване на 10 април, като от правителството на Джъстин Трудо се надяват той да се превърне в официален закон до юли 2018 г.

С това Трудо ще изпълни едно от основните си обещания, а Канада, от своя страна, ще се превърне в най-голямата развита страна в света, която премахва изцяло забраната върху марихуаната. Употребата й все пак ще бъде строго регулирана, обещаха от здравното министерство.

Сред рестрикциите, които се предвиждат, е включена забрана върху продажбата на малолетни лица, глоби и наказания за наркотрафик, както и ограничения при домашно отглеждане на трева (до 30 гр. продукция).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    7 0 Отговор
    Нещо, което отдавна трябваше да се направи и в България. Уреждането и легализирането на марихуаната би имало както икономически, така и социални ползи, а всички държавни приходи от една такава легализация следва да отиват в здравеопазването.
  • 2 Терминал 2

    5 0 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ КАНАДА , ТЕРМИНАЛ. 2
  • 3 гостенка

    1 0 Отговор
    Кога ли българските политици ще узреят за ползите от тези промени законодателни??? Ама...това е риторичен въпрос и тези, които ни водят в пропастта вече много демократични години - никога няма да променят нищо в тази насока! Защото владеят цигарите, алкохола, петрола и всички ГМО насаждения...аа и трафика на наркотици, естествено. От коноп може да се прави почти всичко и да не се замърсява околната среда, той се отглежда лесно, без необходимост от наторяване. Но...ще изчезнат пластмасите, изсичането на горите за хартии и мн.мн. други благини за избраните...
Новини по държави: