Last news in Fakti

28 Март, 2017 11:40 1 832 0

Затишие пред буря в Сърбия

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • белград-
  • томислав николич

Премиерът Александър Вучич е съгласен да участва в дебат, но само преди евентуален балотаж

Затишие пред буря в Сърбия - 1
Снимки: БТА/АР

Сръбският премиер Александър Вучич заяви, че е съгласен да участва в дебати преди втория кръг на президентските избори, ако, разбира се, има такъв. Новината съобщи ТАСС, цитирайки изявление на Вучич пред местна телевизия.

Съгласен съм да има словесен дуел, дебатите ще бъдат след първия и преди втория тур. Ако изобщо има втори тур, каза премиерът, отговаряйки на въпрос за възможността да участва в дебати.

Особено активен негов опонент преди вота е бившият сръбски външен министър Вук Йеремич. Последният неведнъж призовава министър-председателя на дебат. Йеремич не спира да твърди, че бившият първи дипломат на Белград няма шанс в телевизионен дуел.

Вучич не изглежда особено притеснен от подобни изказвания. Премиерът отбелязя, че Йеремич е на четвърто или пето място в проучванията преди президентската надпревара. "Защо да правя дебати с него", попита Вучич.

Затишие пред буря в Сърбия

Президентските избори в Сърбия ще се произведат на 2 април. В кампанията участват 11 кандидати. Абсолютен фаворит и почти сигурен победител във вота е действащият премиер, който дори е възможно да спечели повече 50% още на първия кръг в неделя.

Затишие пред буря в Сърбия

Президентът на Сърбия се избира за срок от пет години и не може да заема този пост повече от два пъти. Настоящият държавен глава Томислав Николич изненадващо обяви преди месец, че няма да се бори за нов мандат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: