30 Март, 2017 00:00 1 090 2

Гърция реже депутатските привилегии?

  • гърция-
  • депутати-
  • привилегии-
  • алексис ципрас-
  • сириза-
  • сириза

Народни представители от СИРИЗА настояват за конкретни действия от премиера Ципрас

Гърция реже депутатските привилегии? - 1
Снимки: Shutterstock

Гръцки народни представители искат от премиера Алексис Ципрас орязване на депутатските привигегии заради кризата. Представители на партията СИРИЗА вече са изпратили писмо до министър-председателя, съобщават медиите в южната ни съседка.

В свое писмо до Ципрас 11 депутати предлагат конкретни мерки за ограничаване на депутатските привилегии.

Те искат намаляване с 50 на сто на депутатските пенсии и пенсиите на бивши министри, ако те притежават и други доходи, надхвърлящи 1500 евро на месец; орязване на месечното депутатско обезщетение; облагане с данък на депутатите със същите ставки, с които се облагат и останалите гръцки граждани; ограничаване на броя на полицаите, заети с охраняването на действащи и бивши депутати и политици и ограничаване на депутатските автомобили.

Гърция реже депутатските привилегии?

Известно е, че през последните години гръцкият народ понесе значителни саможертви, като намаляване на заплати и пенсии, повишаване на осигуровки и данъци, нарастване на безработицата и затваряне на много пердприятия.

С мерките, които се обсъждат с кредиторите, гръцките граждани ще бъдат допълнително натоварени с данъци и осигуровки, се казва в писмото на депутатите до премиера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    2 0 Отговор
    Е искат ? Не че чак толкова искат но за пред хората и най-вече за следващите избори да може пак да ги изберат!!!
  • 2 Арети

    0 0 Отговор
    Ами те от СИРИЗА си знаят, че никога вече няма да са в Парламента и подготвят обстановката за следващите - да им е гадно:)
Новини по държави: