29 Март, 2017 18:11 2 220 5

Заплахи към Украйна заради руска певица

  • русия-
  • украйна-
  • певица-
  • евровизия-
  • ингрид делтенре-
  • заплахи

Украйна може да бъде лишена от правото да приеме конкурса „Евровизия“

Заплахи към Украйна заради руска певица - 1
Снимка: Инстаграм

Организаторите на музикалния конкурс „Евровизия“ заплашиха Украйна от лишаване правото й на домакинство. Причина е забраната в състезанието да се включи руската представителка Юлия Самойлова.

Директорката на Европейския съюз за радио и телевизия Ингрид Делтенре заяви, че домакинството на Украйна може да бъде отнето, ако не се намери изход от ситуацията.

Украинските служби за сигурност наложиха забрана на 27-годишната певица, защото е имала представление в анексирания Крим през 2015 година. След анексирането на Крим имената на над 140 руски изпълнители бяха добавени в черния списък на Киев.

Юлия Самойлова е пяла в Крим през юни 2015 година, което е нарушило регулация на украинските власти, че чуждестранни граждани първо трябва да получат специално разрешение за влизане на полуострова.

Ингрид Делтенре сподели в интервю за „Блик“, че поведението на Украйна е „неприемливо“.

Русия и Украйна са на нож след анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна. Украинците са домакини на музикалния конкурс, след като през миналата година тяхна представителка спечели състезанието в Швеция.

Песента на Джамала „1944“ предизвика полемика. Парчето, което спечели голямата награда на публиката, бе посветено на депортацията на кримските татари през 1944 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    24 5 Отговор
    Честно казано не смятам, че е много красиво от руска страна да пращат момиче инвалид на такова състезание. Малко е нечестно спрямо конкуренцията. Но какво пък! То тая Евровизия си е доста шантаво предаване от десетилетия насам. Ако отнемат правото на Украйна, ще съм във възторг. Миналата година спечелиха тия пумияри само защото бяха напук на Русия. Иначе парчето не сме го чували никога след това, защото беше незапомняща се боза!
  • 2 Рапторе..

    31 0 Отговор
    Да ти напомня че преди години Полша изпрати една девойка инвалид а преди това и Армения...-та това е нлрмално...Не е нормално да изпращат Кончити и те да печелят...А за отнемането на домакинството на Украйна съм ЗА...

    Коментиран от #3

  • 3 раптор

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Рапторе..":

    Нямам нужда от напомняния. Според мен не е правилно.
  • 4 jambazina

    11 0 Отговор
    Тоя конкурс е политизиран, което мупотнема художествената стойност, така че все тая кой ще ходи и кой няма да ходи, пълна пародия ще е за пореден път
  • 5 Kcaniba

    9 0 Отговор
    Свободата е погазена във всяко едно отношение в Усраина!!
    А тази забрана е Световното погазване на Свободата!!!!
    Кое е красиво или не, няма никакво значение пред тоталното антиевропейско и нехуманно отношение!!!
Новини по държави: