30 Март, 2017 13:23 2 210 5

Косово е независима част от Сърбия

  • сърбия-
  • косово-
  • саша янкович-
  • александър вучич-
  • томислав николич

За разлика от някои свои колеги кандидатът за президент Саша Янкович твърди, че не е готов да води война за Косово

Косово е независима част от Сърбия - 1
Снимка: Shutterstock

Кандидатът за президент на Сърбия Саша Янкович заяви в интервю за ТАСС, че не признава независимостта на Косово, но смята бившата провинция за фактически независим политически субект.

"За мен Косово е част от Сърбия, със специфични особености, но фактически Косово е независимо. Аз обаче се надявам да се изгради такава Сърбия, че хората да не искат да бягат от нея. Това може да стане след 10, 20, 40 години, не утре, но аз не искам да лишавам Сърбия от възможността така да си върне Косово", заяви Янкович пред руската медия.

За разлика от някои свои колеги Янкович твърди, че не е готов да води война за Косово. Той смята, че всяка стъпка, която Сърбия предприема спрямо Прищина, трябва да подобрява ситуацията и да предотвратява бъдещи конфликти от всякакво естество.

46-годишният Янкович през последните 10 години заемаше длъжността омбудсман. Преди време той подаде оставка, за да участва в президентските избори. Кандидатурата на Янкович беше издигната от гражданска инициатива "Сърбия без страх".

Косово е независима част от Сърбия

Косово е независима част от Сърбия
Снимка: БТА/АР

Изборите в западната ни съседка ще се проведат в неделя. Според социологическите проучвания изявен фаворит на вота е настоящият премиер Александър Вучич. Съществува реален шанс дори той да събере необходимите над 50% от гласовете още на първия кръг и да спечели. Що се отнася до Янкович, той е на второ място в проучаванията, но едва с 14 процента одобрение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 12 Отговор
    Ще ви покажат албанците.. Как-то се размножават скоро и Сърбия ще загубите, тъпи славянски фашисти.. Ще ви сменят генотипа

    Коментиран от #4

  • 2 кроко

    3 3 Отговор
    Тоя само като му видиш улигофренската физиономия и е стоцпроцентов фаворит на ЕС! Ако трябва и чалма ще си сложи за да се хареса повече, либерстчето му вредно!
  • 3 8888

    6 0 Отговор
    Успокой се, Хасане. Твоето е фашизъм на верска и расова основа.
  • 4 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Подобни смени на генотипа не са за радост, защото може да доведат до войни, а каква ще е политическата обстановка в света когато това стане не е ясно. Белият човек в своята история нееднократно е избивал хиляди които са решавали да му подменят генотипа по един или друг начин. Днес или по-правилно е да се каже "до вчера" запада водеше мазохистична политика, но докога ще е така и колко проблеми с малцинства превръщащи се в мнозинства ще преживее тази култура не се знае.
  • 5 Хасан

    0 0 Отговор
    Именно само така наречения "бял човек -англосаксонеца "е избивал хора само заради цвета на кожата, етноса или религията
Новини по държави: