Last news in Fakti

30 Март, 2017 21:00 4 575 5

Шимпанзетата предпочитат Моцарт пред Адел

  • шимпанзе-
  • моцарт-
  • адел-
  • музика
Шимпанзетата предпочитат Моцарт пред Адел - 1
Снимка: Shutterstock

Шимпанзетата не възприемат музиката точно като хората, пише в. "Дейли мейл". Въпреки това маймуните имат своя вкус. Оказва се, че те предпочитат да слушат Моцарт вместо Адел и Джъстин Бийбър.

Британската медия се позовава на изследване на учени от университета в Йорк. Адел и Джъстин Бийбър са най-омразните им изпълнители, установили експертите след експерименти в зоологическа градина. Маймуните просто не харесвали ритъма на съвременната поп музика.

Известно е, че възрастните мъжки шимпанзета тропат по кухи дънери, за да демонстрират агресия. Поради тази причина повечето примати напускат местата, където звучи бърза музика с отчетливи барабани.

Според учените шимпанзетата не възприемат музиката като такава, а по-скоро като шум. Поради тази причина те не се плашат от композиции на Моцарт, Бах и Бетовен.

Британските учени са на мнение, че хората са започнали да харесват музиката едва когато еволюционно са се разделили със своите прароднини - големите примати.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шебек

    2 0 Отговор
    Глупости. Адел и онова недоразумение не са музиканти, а кресльовци.
    Ние, маймуните, разбираме от музика и ви гарантираме, ча Моцарт ще бъде ценен след век, а тези няма да се слушат и в селска дискотека.
  • 2 Д Б

    2 0 Отговор
    Еволюция никога не е имало. Вселената и всичко в нея е сътворено от Бог, Който е без начало и без край. Естествено, че музиката на Моцарт ще се харесва на животните. Адел и Джъстин Бийбър не творят никаква музика. Тяхното е какофония. Всеки, който ги слуша, не притежава вкус към красивата и истинска музика.
  • 3 волумето на макс

    3 0 Отговор
    А у нас приматите слушат чалга !
  • 4 Борис

    2 0 Отговор
    Адел си е пр.дла
  • 5 ЖИВОТНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ЛЪЖАТ

    1 0 Отговор
    АНГЛО САНКСАНСКО МАГАРИЦА НАЛАГАНА ОТ МЕДИИТЕ .ТВА Е .
Новини по държави: