31 Март, 2017 09:59 2 258 9

Путин не вярва в глобалното затопляне

  • глобално затопляне-
  • владимир путин-
  • климат-
  • земя-
  • парникови газове

Стопанинът на Кремъл допусна, че глобалното затопляне може да е свързано с цикли на Земята

Путин не вярва в глобалното затопляне - 1
Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин стана поредният държавен глава, който постави под съмнение ролята на човека за промените в климата, съобщи ТАСС.

Глобалното затопляне започна през 30-те години на XX век. По онова време все още е нямало антропогенни фактори като емисиите на парникови газове, но затоплянето вече е започнало", каза Путин на форум в северния руски град Архангелск.

Стопанинът на Кремъл допусна, че глобалното затопляне може да е свързано с цикли на Земята, и че не може да бъде предотвратено. "Въпросът е да се приспособим", каза още Путин.

Въпреки това президентът потвърди, че Русия ще изпълни своите ангажименти по Парижкото споразумение за климата: "Ще направим това така както спазихме и Протокола от Киото".

Путин не вярва в глобалното затопляне

Разбирането, че т.нар. парников ефект е следствие от човешка дейност е в основата на всички международни усилия да бъдат овладени катастрофалните промени в климата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    1 18 Отговор
    Путин не вярва на Путин, та камо ли в глобалното затопляне! Добре е, че все повече руснаци също не вярват на Путин!
  • 2 гост

    13 3 Отговор
    "Разбирането, че т.нар. парников ефект е следствие от човешка дейност е в основата на"... МАНИПУЛИРАНЕТО НА НАРОДИТЕ. Сега ще забранят отоплението с дърва, утре ще забранят транспорта на дизел и бензин, вдругиден... ВАЖНО Е КОНСУМАЦИЯ ДА ИМА И ИКОНОМИКАТА ДА ВЪРВИ! Прогрес трябва да има, но колко ще могат да си го позволят? Не е важно. Важно е богатите да стават по-богати. И ... НЕ ВЯРВАМ В Т.ЯТА НА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ, ТЪЙ КАКТО НЕ ВЯРВАМ, ЧЕ РУСИЯ Е ЗАПЛАХА ЗА СВЕТА. ЗАПЛАХАТА Е ЯСНА: АМЕРИКАНЦИТЕ И НАТО - ТОЧАТ НОЖОВЕ И СКЪРЦАТ СЪС ЗЪБИ.
  • 3 ключаря

    11 1 Отговор
    Пеньооо, Пенньо,
    Путин ти говори с факти, ти с разговорни умозаключения от маалата.Обори го факти де!
    Ама не можеш, защото няма нито един в подкрепа на противното.Дай факти - важиш!
    Сега в прав текст - сътвореното от кликата, управляваща света на парите вади все повече пари от "глобалното затопляне в следствие от човешката дейност" и човекът ще е виновен докато падат пари от това.Че има допринасяне за това - има, ама от100% може би 0.15%.
    Схващаш ли?
  • 4 hfh

    2 5 Отговор
    a nechto za medvedev i protestite v rusia nema li?
  • 5 8888

    4 11 Отговор
    Путин не вярвал ! Разбира се че няма да вярва, Русия е една от държавите с най много ведни емисии, които допринасят за промяната на климата на планетата наред с Китай, Индия и САЩ !
  • 6 8888

    5 5 Отговор
    до долния 8888) не използвай името ми. Говори от свое.
  • 7 Morgoth

    3 2 Отговор
    Съмнението е хубаво нещо, изпълнението на мерките за защита на околната среда също. Дай на руските учени малко да подълбаят по въпроса, че приспособяването ни е до една граница, след това следва сценария на Марс или на Венера. Ако сами си го причиняваме трябва да спрем, ако пък ни го причинява природата трябва да опитаме да се противопоставим - може пък да успеем. Рано или късно живота на Земята ще загине, но може и да сме в състояние да отложим този момент вместо да го приближим.
  • 8 кроко

    1 0 Отговор
    Обаче трола деси-стоян вярва, че глобалното затопляне ще докара Русия до фалит, защото ще спрем да ползваме руски газ за отопление! Лошото е че целия Сибир ще стане обработваема площ и ще имат яко замеделие руснаците, но.... надеждата умира последна! Дерзай тролче, може и да не се усетят за земеделието!
  • 9 кроко

    0 0 Отговор
    Между другото, по последни данни озоноват дупка се свива, така, че явно има ефект от мерките. Въпросът е дали ще се спре и затоплянето, защото изменения в климата очевидно има, но той за това е и „климат” - щото се променя.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания