Last news in Fakti

31 Март, 2017 16:12 7 681 6

Играта, убила млади рускини, притесни и Европа

  • син кит-
  • игра-
  • русия-
  • европа-
  • самоубийства-
  • зловеща-
  • франция

Тийнейджъри са били подтиквани да сложат край на живота си

Играта, убила млади рускини, притесни и Европа - 1
Снимка: Социалните мрежи

Играта в социалните мрежи, довела до самоубийството на млади рускини, плъзна и в Европа, алармира „Евронюз“. Забелязва се ръст на случаите, в които младежи искат да сложат край на живота си заради играта.

„Синият кит“ придоби популярност в Русия, където над 130 души се самоубиха. Тийнейджъри са получавали инструкции в социалните мрежи да гледат филми на ужасите по цял ден, а на 50-ия ден от „мисията“ да сложат край на живота си. Зловещата игра е давала задачи на участниците в нея, някои от които ставане в 04:20 часа сутринта и слушане на определени песни.

Наскоро във Франция момиче е било спасено при опит да се обеси в Па дьо Кале, разкри „Паризиен“. Подобни случай е имало и в Англия.

Някои от тийнейджърите са били призовавани да използват нож или бръснач, с които да направят формата на кит на китката си, става ясно от докладите на полицията в Русия. Има опасения, че зловещите умове, стоящи зад тази игра на смъртта, може да са отговорни за 130 смъртни случая в цялата страна между ноември 2015 и април 2016 година.

Руските служби започнаха разследване, а европейските сили за сигурност също са в готовност да стигнат до авторите на зловещата игра със смъртта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    29 2 Отговор
    те не се убиват качествени хора
    само такива от лош материал
    аз незнам що за идиот трябва да си
    да ти кажат да гледаш 50 дни филми
    и да се самоубиеш
    и минаваш на 7 ниво
  • 2 АТЕИСТ

    17 2 Отговор
    ДРЪН-ДРЪН....ДА ДОЙДАТ МЕН ДА МАНИПУЛИРАТ....ХАХАХА....ДА МИ ПУСНАТ НЯКОЙ НОВ ПОРНОКЛИП КОЙТО НЕ СЪМ ГЛЕДАЛ......ХАХАХА...

    Коментиран от #4

  • 3 Дон Тони

    5 0 Отговор
    Добре де защо не е задържан отговорникът ? Всичко почва от някъде, точно пък в Русия службите могат веднага да проследят нещата
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    0 3 Отговор
    Тъпи пияни руснаци и рускини !
  • 6 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    Същото е и с бабите дето мятат през балконите по 6,7 хил. лева. После обвиняват друг за своята глупост.
    В тоя скапан живот, ако нямаш характер си пътник. Ако очакваш някой друг да ти помогне, по-скоро ще те елеминира.
    В Европа няма как да дойде тази игра, но дори и да дойде няма да има почва за нея. Хората са егоисти и не вярват на нищо. Камо ли на някаква игра, която да ти казва какво да правиш.
    Ето жив пример е с политиката. Ти го мачкаш, /визирам политиците, мачкащи народа/ те пак ги избират. Та някаква игра ли ще ни промени и убие? Та цял живот се опитват, уви не успяват :)
Новини по държави: