Last news in Fakti

1 Април, 2017 13:20 1 582 2

55 години затвор за полицай, убил 6-годишен аутист

  • сащ-
  • луизиана-
  • полицай-
  • аутист-
  • съд-
  • затвор

Полицаите заявиха, че са действали при самоотбрана

55 години затвор за полицай, убил 6-годишен аутист - 1
Снимка: Shutterstock

Съдът в южния американски щат Луизиана произнесе присъдата за полицая, убил 6-годишно дете аутист през 2015 година, предаде Ен Би Си нюз.

Дерик Стафорд ще лежи 55 години в затвора заради убийството, което защитата определи като стрелба при самозащита.

Инцидентът шокира Щатите и за пореден път събуди вълна на недоволство сред населението заради прекомерна употреба на сила от страна на униформените.

В края на 2015 година полицейска кола тръгва след друг автомобил, правейки сигнали да спре. Малко по-късно полицаите стрелят 18 пъти по шофьора, но не знаят, че на седалката до него има малко дете.

6-годишното момче е улучено и умира. Полицаите споделят, че са действали при самозащита. Дерик Стафорд – виждайки снимки на убитото момче в съда – заяви, че не би стрелял, ако е знаел, че то седи в колата.

Властите разпространиха и кадри от инцидента. Полицейските служители заявиха също така, че в продължение на километри са преследвали автомобила. Другият полицай очаква своята присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Борисов

    5 0 Отговор
    Цялото правителство, съдебната система и депутатите на България, да прочетат този случаи с осъдения полицаи в щатите. Ако имат съвест ще трябва да увеличат наказанията за престъпленията, но не и да им издават условни присъди, уговорки, домашен арест за да избягат по-лесно. Затова не трябва да имат имунитет, защото някои ще трябва да бъдат вместо в парламента в затвора. Много затвори ще трябват още да се построят за да станем по-нормална държава за живеене. 01.4.2017г.
  • 2 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    поредното доказателство за глупавите американци
    нашите искат да им подражават