Last news in Fakti

2 Април, 2017 09:36 1 550 0

Терористична заплаха за британските ядрени централи

  • великобритания-
  • заплаха-
  • терористи-
  • самолет-
  • ислямска държава-
  • ядрени централи-
  • летища

Службите смятат, че терористите са разработили нов вид бомби

Терористична заплаха за британските ядрени централи - 1
Снимка: БТА/ AP

Британските летища и ядрени централи са затегнали сигурността заради повишен риск от терористично нападение, предаде „Сън“, позовавайки се на информация на службите.

Разузнаването се опасява, че джихадистката групировка „Ислямска държава“ разработва начини за поставяне на експлозиви в самолети, заобикаляйки проверките на летищата.

Според службите става въпрос за бомби в лаптопи и мобилни телефони, които да преминат проверките и да останат невидими за полицията. Поради тази причина Лондон и Вашингтон наложиха забрани на няколко авиокомпании да позволяват носенето на подобни устройства на борда.

Британското разузнаване се опасява също така, че хакери могат да атакуват електронните системи на ключови инфраструктури като ядрените централи.

Министърът на енергетиката Джеси Норман заяви, че ядрените централи трябва да бъдат устойчиви на променящите се кибер заплахи.

По думите му правителството ще инвестира близо два милиарда паунда за подобряване на кибер сигурността в страната.

Мерките за сигурност във Великобритания остават повишени заради риска от терористично нападение. Преди дни няколко души, включително полицейски служител, бяха убити пред британска парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: