Last news in Fakti

3 Април, 2017 07:25 1 352 0

Обединен Кипър? Едва ли

  • кипър-
  • мустафа акънджъ-
  • никос анастасиадис-
  • еспен барт айде-
  • оон

Кипърските лидери Анастасиадис и Акънджъ вечеряха заедно, но не взеха решение за подновяване на преговорите

Обединен Кипър? Едва ли - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис и лидерът на кипърските турци Мустафа Акънджъ разговаряха снощи за пръв път от спирането през февруари на мирните преговори за обединяване на острова. Двамата обаче не успяха да съгласуват дата за подновяване на тези контакти, съобщи ООН, цитирана от ТАСС и "Ройтерс".

Анастасиадис и Акънджъ се събраха на организирана от ООН вечеря и "проведоха открит и конструктивен диалог" за следващите стъпки от мирния процес, посочи световната организация в комюнике.

След продължилата четири часа среща те бяха единодушни, че е нужна "още работа" преди подновяването на преговорите. Организаторът на срещата - пратеникът Еспен Барт Айде - ще държи връзка с тях, за да създаде благоприятни условия за "възможно най-скорошно подновяване на преговорите", се казва в комюникето.

Обединен Кипър? Едва ли

Срещата им бе в хотел в буферната зона на столицата Никозия, разцепена на две от демаркационната линия, разделяща двете части на острова от 1974 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА