Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Април, 2017 13:53 2 997 14

Украинските ракети и мистерията с MH17

  • украйна-
  • ракети-
  • mh17

Разкрития около скандални снимки

На 15-ти юли 2014 г. един свещеник от украинските въоръжени сили публикува няколко снимки, показващи ракетни системи Buk в поле, изглеждащо като украински военен лагер.

Сега можем да кажем, че тези системи не са се намирали в Източна Украйна, а в Полтавската област на страната, пише Belingcat.

Тези снимки нямаше да предизвикат такъв интерес, ако не беше фактът, че бяха публикувани два дни преди свалянето на самолета от Малайзийските авиолинии. Тогава към снимките имаше тагове, които показваха, че те са направени край Донецк в Източна Украйна. Тогава това противоречеше на твърденията на украинското правителство, че не е разполагало със системи в Buk в района.

След близо три години снимките са обозначени с геолокации, благодарение на членовете в Смоленския форум. Снимките на Гредил Михайло в действителност не са били правени в източните части на Украйна. Една от снимките е с георграфски маркери от Ясинувацкия район, намиращ се северно от Донецк. На друга снимка разпространена в интернет се вижда Михайло в район, намиращ се близо до Дебалцев.

Реално тези снимки не са правени в Източна Украйна, а в базата Мирхород, която се намира в областта Полтава. Това значи на стотици километри от бойната линия. Според последните данни Михайло е променил геолокаторите с локации, намиращи се край Москва. Смята се, че някои от изображенията са били обработени.

През май 2014 г. Михайло посещава друг военен лагер. Там той прави снимки на противоракетни системи. От тях става ясно, че през юни е посетил същия лагер. По-късно се установява, че той е участвал в доставянето на пратки за военния лагер в Полтава. След това се отправя към военна линия. Вероятно снимките са били публикувани по-късно и за това локационните маркери показват Ясинувацки и Переславски региони. Няколко анализатори свързват фактите и установяват, че става въпрос за базата Мирхород в Полтавска област, която е разположена между Киев и Донецк.

Според анализатори така се опровергава съмнението, че в близост до полет MH17 е имало някакви украински ракетни системи. Дори не може да става въпрос за такива до бойната линия през 2014 .г Единствената такава ракетна система е била Buk 332. Тя е била притежание на базираната в Курск 53-та зенитно – ракетна бригада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кравар

    14 5 Отговор
    Тихо, тихо, чакаме нареждания от Козяк!

    Коментиран от #3

  • 2 Kcaniba

    10 4 Отговор
    ....
    Отчето доказва със снимките , геолокацията, гуглмап, гуглиерт и светената вода, че самолетът е бил свален от руските ПВО - по точно старо, съветско , Бук????
  • 3 кроко

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "кравар":

    Към 11 вечерта трола деси-стоян ще намине да ти каже, че тоя сайт и анализаторите, дето дават данни за снимките, работят за Путин и за това има незнам си какви исмукани от пръстите доказателства!

    Коментиран от #7

  • 4 Гост

    9 16 Отговор
    Пияните ушанки извършили убийството се знаят!

    Коментиран от #9

  • 5 THAAD

    11 3 Отговор
    Няма живи свидетели вече. Извозиха ги обратно с товар 200. Светла памет на невинните войничета, изпълнявали заповеди.
  • 6 Очо

    14 5 Отговор
    С една малка подробност-Русия няма отдавна толкова остарели системи Бук....От 98 година те са със новите Букове на които ракетите и поразяващите елементи от тях се различават коренно. Това дори и холандците го казаха.
  • 7 стоян георгиев

    4 12 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    ти хибридче прочете ли статията?тя ясно показва как деиства руската система за дезинформация.безпардонно нахално ,но много повърхностно и вече я хващат всеки път.така стана и при предната руска партенка с изрязаното самолетче дето уж беше снимано в момента на стрелбата срещу малаизииския самолет.смешно и жалко ,но достатъчно за хора като теб с нулево образование и отрицателен интелект.

    Коментиран от #8, #10, #11, #12, #14

  • 8 опровергава съмнението

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Оо, Деси(Ани) - купи ли яйца от стратокастрирания?
  • 9 Оптимус

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Свалянето на ЛБоинга не е от руснаците - нямат никакъв интерес да забъркват и международен скандал... Само Порошенко и неговите хора имат полза от такъв скандал - като натопят Россия и пледират пред ООН, че са прецакани от Россия.... Казват му - да хвърлиш вината на друг. Диспечерката на летището, където е казал Боинга е задала нови кординати на полета да мине точно над Донецк, после е изчезнала и са я видели в чужбина на острови с много пари...хваща тен.... Забелязани са и от деца ракетни системи и то на украинските сили в близост до свалянето на самолета преди да бъде свален, има и постнати и снимки, но впоследствие изчезват.... Руснаците нямат пръст в тази работа. А повечето украинци говорят русски и всеки няколко човека артисти могат да изиграят някакъв екихаж , който уж сваля самолета ....могат ид а псуват по руски... Артисти много в света и в политиката още повече... Не вярвай на това,, че руснаците са свалили или донецките самолета - не можеш да си в екипаж на Бук и да сбъркаж военен с транспортен цивилен самолет - каздвам ти го като раддист в "пингвин"...това насочваше ракетите теоретично по планшети. Смятай цялата публицистика, че са руснаците за демагогия! никой опитен военен екипаж няма да сбърка видове самолети... Има скорост, тавани, има различни габарити на сигнала излъчване, пулсации на двигателите...не е проста работа...Лъжа е, че са руснаците. Порошенкови игри..
  • 10 Оптимус

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Стоянчо, когато търсим истината фактите, не трябва да вярваме на нито една страна! Но да се запитаме: Кой има полза, какво печели от свалянето на Боинга? на него е иммало само цивилни пътници, нямало е военни, нещо секретно, учени с нови оръжия, нищо което да е интересно за военните. Тогава кой печели и какво? Руснаците нищо ако се свали самолета. Донецките сепаратисти и те нищо - нали всички ще дса срещу тях... Но Порошенко печели много - ако набеди руснаците иили донецките сепаратисти и викне в ООН - те свалиха самолета, тогава настройва срещу тях останалите. Значи единственно Киев печели нещо от това. нека сме непредубедени, не да си руссофоб! И так, в близост до Боинга са летели 2 украински изстребителя. По корпуса има множество симетрични дупки, като от бордова картечница. Единият двигател е погромен и отказва на мига като след изстрел от оръдие на самолет или е възможно и от осколките а Бук, но е малко вероятно ако гледаме факта, че Боинга пада на Земята от 6000 м височина под ъгъл около 30 градсуса което показва че е летял дълго преди да снижи и вече е ударен...ако пада отгоре след Бук попадение ще е над 60-70 градуса падащата траектория. Значи има много лъжи около този акт. Търси - КОЙ ИМА ПОЛЗА И КАКВА?! Руснаците нищо не печелят от това. Но Порошенко печели набеждаване на донецките и руснаците и търсене на международна военна подкрепа срещу тях. Това показват фактите поне на вид. възможно е и частна корпорация да е свалила самолета за да скар
  • 11 Оптимус

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Възможно е и частна украинска военна компания на някой олигарх да е свалила самолета? Ами печели поръчки, войната бушува, парите валят, държавата плаща... Коломойский е един от олигарсите, свързани с военно производство, освен това е финансирал и "Прав сектор", "Сила" и какво ли не. Може и някой друг неизвестен, да нареди с влиянието си на някой летец да стреля, и да му кихне няколко милиона? Военнтите порръчки ще му върнат после дстократно.... Защо считаш, че за всичко са виновни руснаците? та те нямат никакъв интерес да се стоварва допълнително вина върху донецките сепаратисти, а самолета е пътнически, при това на Малайзийски линии, не води нищо военно оръжие нищо, което да заплашва или е в интерес пречска на русснаците. Ти си безнадежден руссофоб, няма да видиш истината с това твое късогледство... Единственнто Порошенко и властта в Киев и някои уолигарси, както и външни кръгове имат интерес от свалянето на самолета. те печелят военна парична подкрепа и набеждаване на руснаците с този акт. но двата изстребителя летели в близост на тавана на Боинга не се описват от украинската пресса, но са доказани и от украински очевидци и от много други.- Нямало е причина да не стрелят, ако им нареди някой началник. Освен това единият изстребител е следвал падащият Боинг известно време за да се убеди, че ще рухне на земята и е отлетял. Защо считаш, че русснаците са виновни? нямат интерес! А всеки двама трима театрални артисти могат да ти изиграят ролята на танков екип
  • 12 Оптимус

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Ето и още един любопитен факт: диспечерката на украинското летище, след излитането на самолета го пренасочва в коридор точно над Донецките сепаратисти. Коридора на Боинга е на 9800-10000 метра височина първотачално, но тя го праща в друг коридор и то на височина от 6000-6200 м. Защо? в този ден по време на полета няма сеизмични бури и други опасности. Няма катастрофи на пътя на самолета. защо го праща там, Стоянчо? Ами явно, за да го свали НЯКОЙ. но КОЙ? Донецките сепаратисти нямат интерес - нали над тях ще падне и ще ги заклеймят. русснаците и те нямат интерес - нали ще ги оплюят и тях и донецките. Тогава КОЙ? Или частно лице с власт, за да разпали войната, а такива олигарси има дори наднационални, както и местни като Коломойский и други. Или официалната власт в Киев, която иска да стовари вината над Россия и Донецките или комбина и от двете неща? И очевидно ефекта е постигнат - такиива като теб моментално приемат, че руссназците са дали Бук на Донецките и те са се "напили" и са гръмнали Боинга? Ала не може да стане на практика. Защото планшетите в един от минимум 3-те камиона за обслужване на система Бук работи по доста специфичен начин. там пияндурник не може да ралботи казвам ти го от опит, не че съм виждал наживо Бук. Но познавам как работят отделните системи повечето по света. затова, че твоята напълно "Сигурна" руссофобсска версия възглед търпи доста въпроси без отговор. защо руснаците и донезките биха свалили самолет на Малайзия цивилен без нищо пр
  • 13 Оптимус

    1 0 Отговор
    И най-уучудващото, поне за мен, не за "авализаторите", описани в статията, е: Защо се променят постоянно описаните натюрморти и геокординати? Един истински разследващ ще търси непредубедено фактите, ще снима онова, което вижда на момента, ще публикува истината, онова, което е видял, чул, докоснал, заснел на момента! Ала явно ИНТЕРЕСИ налагат тия постоянни промени? Чии са тези интереси? Едва ли украински разследващи ще защитават русската версия? Значи щом променят тези данни те обслужват неруссска версия? тогава чия? Ти, Стоянчо като експерт-руссофоб можеш да отговориш...обяснимо и с факти.
  • 14 Оптимус

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Ето, Стоянчо и моето непрофессионално и неанализаторско мнение, за станалото: украински пилоти получават от НЯКОЙ нареждане, а със сигурност и пари нейде...като диспечерката.... за да излетят и да свалят Боинга. Летели са първоначално успоредно на по-малка височина. Диспечерката нарежда на Боинга да промени коридора и тавана и да мине над Донецк, на височина около 6000 метра. Боинга снижава и минава по курса. тогава се залепят за него двата изстребителя. Единият стреля с картечницата, възможно е и с бордово оръдие. Левият двигател гледаво отзад, където са били и малко отстрани самолетите, поне единият е билр над, отляво и зад Боинга, пламва и отказва. ББоинга се завърта леко наляво, пилотите са в паника - изведнъж почват да пропадат. Пътниците и те. Пилотите са опитни и свалят тавана на самолета, корпуса е разхерметизиран, но не могат да овладеят полета с един повреден двигател отляво. Самолета пада, без надеждно. Единственното, възможно което правят е да намалят ъгъла на падане с надежда да се сринат по корем но падат по около 30 градуса ъгъл. Самолета екстплоадира е става на отломъци. Единият изстребител - стрелялият следва за кратко Боинга и като сее убеждава, че ще падне прави десен завой отива при вторият от двойката и заминават.... това е мята версия...мисля, че така е станало и е нямало изстрели от Бук. Но наблизо е имало учение на украинска батарея с Бук. но не вярвам да са стреляли, според симетричните откоси редове по корпуса на падналият Боинг
Новини по държави: