8 Април, 2017 10:52 2 039 1

ЕТА слага край на войната

  • ета-
  • война-
  • баска сепаратистка организация-
  • испания-
  • франция-
  • баски

Баските сепаратисти са предали на френската полиция списък с 12 скривалища с оръжия и експлозиви

ЕТА слага край на войната - 1
Снимки: БТА/АР

Баската сепаратистка организация ЕТА е предала на полицията списък с 12 скривалища с оръжие в Югозападна Франция, предаде "Фрaнс 24", като се позова на информация на източници, близки до процеса на разоръжаване на организацията.

Списъкът е бил предаден на френската полиция чрез посредници в мирния процес, които са представители на френското гражданско общество.

Дванадесетте скривалища с оръжие и експлозиви са последната останала част от арсенала на ЕТА. В нощта на четвъртък срещу петък тя обяви пълното си разоръжаване.

Баската сепаратистка организация е заявила в писмо до Би Би Си преди дни, че на 8 април ще се разоръжи напълно, предаде "Ройтерс".

ЕТА слага край на войната

В писмото се декларира, че нейните членове ще сложат окончателно оръжие в събота, но се добавя, че "враговете на мира" може да блокират процеса.

През 2011 г. ЕТА сложи край на четири десетилетия въоръжена борба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    4 1 Отговор
    И какво? Няколко десетилетия безсмислени убийства и терористични актове за какво?
Новини по държави: