Last news in Fakti

10 Април, 2017 19:40 1 604 8

Г-7 обмисля нови санкции срещу Кремъл

  • г-7-
  • русия-
  • борис джонсън-
  • санкции-
  • италия-
  • лука-
  • сирия

Важна среща в италианския град Лука

Г-7 обмисля нови санкции срещу Кремъл - 1
Снимка: БТА/ AP

Външните министри на страните от Г-7 се събраха в италианския град Лука, за да обсъдят редица въпроси, основен от които е сирийската криза, предадоха световните агенции.

Срещата на министрите на най-развитите икономики в света протича при драконовски мерки за сигурност. Тя е двудневна.

Британският първи дипломат Борис Джонсън заяви, че ако Русия не скъса връзките си с Башар Асад, то ще иска налагането на нови санкции срещу руски и сирийски представители.

Той подчерта, че Русия има два избора – или да бъде на страната на „токсичния“ режим на Асад, или да си сътрудничи с останалата част от света в търсенето на политическо решение за Сирия.

Редица други международни въпроси също се очаква да бъдат обсъдени на италианска земя. Сред тях са борбата срещу тероризма, конфликтът в Либия, както и напрежението на Корейския полуостров.

На срещата присъства и държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън. Преди 20 години Русия също е включена в групата, но заради анексирането на Крим е изключена.

Напрежението в Сирия достигна връхна точка през последните дни, след като американските въоръжени сили атакуваха военна база на режима с ракети „Томахоук“.

Италианският външен министър Алфано отбеляза, че „днес светът се нуждае от мир, свобода и сигурност - затова сме се събрали тук". Според него присъствието на държавния секретар на САЩ свидетелства за здравия и нерушим съюз с Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    12 4 Отговор
    Отново се обмислят санкции срещу Русия. Това не е добре за Европа, бих казал и за света.Не се сещам някоя страна да си е променила политиката заради санкции.

    Коментиран от #2

  • 2 Сретан

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    Русия има всичко ..и на нея санкции не я Бъркат..центъра на света се мести в югоизточна Азия и Русия там е добре приета ..Да му мислим ние ако ни наложат санкции...то пък кой ли ни брои за живи..
  • 3 The ghost

    15 3 Отговор
    Какво разбираме от статията Англия пак е в ролята на пудел на каишка на които предварително са му казали какво да говори.
  • 4 Гост

    14 3 Отговор
    Голям театер разиграват тия,а Русия им гледа саира на тези клоуни.
  • 5 onq s konq

    3 12 Отговор
    А как се гледа сеир на гладно?
  • 6 Не Каруцарю, просто гайке са им слаби!

    6 1 Отговор
    За втори ракетен удар говорителя от Белия Конак заяви вчера че : ЧУЙ ! ЧУЙ ! Туй значи МНОГО ! САЩ може да повтори АКО. АКО! АКО ! КАТУЦАР ти нали с добитък също съ занимаваш ! Значи АКО , ей КРУЦАР обърни внимание АКО Башар отново премени ХИМ. оръжие! АМА САЩ знаят че Башар няма такова! КАРУЦАР РЪЙШ ЛИ ко стана! Краварите и Патока ДЪК са праят на разсеяни! Казах ти каруцарю че не само нямат ГАЙКИ и че са МЕКУШАВИ между краката а и още КИБРИТА им е МОКЪР и не пали! РУСИЯТА му се изправи и той на "благороден" уж се прави! САЩ търсят Монтенегрото и Макето да ги отсрами срещу Русия! Вчера МакКейната КРЪСТНИКА на КЪРВАВИТЕ ПРЕВРАТИ бе в Белград да мине отзад на ВУЧИЧ! Американеца МУ СЕ ИСКА АМА НЕМУ СТИСКА ! Пак като куче с подвита опашка ще заобиколи покрай месарския магазин! Слава на Юнайтед Снейкс! Позорна слава! Гангстери , пирати и колонизатори!
  • 7 нико

    5 1 Отговор
    Aнгличаните да се махат от фолкландските острови и да не лаят много за Русия. Американския сенатор се е много претеснил за американските интереси в Европа или пак ги сърбят ръцете да нападнат сърбите ? този път ще се опарят и дори изгарят ! Седемте най развити държави ! иле те са се провазгласили за най развитите държави ?
  • 8 АНТИМАНТИ

    0 1 Отговор
    Дайте по серизни санкции , и виж как ще клекне злобаря
Новини по държави: