Last news in Fakti

11 Април, 2017 11:07 1 186 2

Атентаторът в Швеция иска сунитски адвокат

  • швеция-
  • адвокат-
  • рахмат акилов-
  • сунитски-
  • атентатор-
  • стокхолм-
  • съд

Четирима души бяха убити при нападението в шведската столица

Атентаторът в Швеция иска сунитски адвокат - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Рахмат Акилов, заподозрян за атентата в шведската столица Стокхолм, е поискал служебният му адвокат да се оттегли и на негово място да бъде назначен сунитски юрист, предаде The Local.

При нападението бяха убити четирима души, а 15 други ранени. Няколко часа по-късно 39-годишният узбекистанец беше арестуван от силите за сигурност на 40 километра северно от столицата.

Според службите Рахмат Акилов е откраднал камион, с който по-късно се е врязал в пешеходци на една от главните улици в Стокхолм. Към момента нито една групировка не е поела отговорност за атаката.

Съдът е отхвърлил молбата на Акилов да бъде защитаван от сунитски служебен защитник, защото липсват правни причини и аргументи за това му желание.

Разследването по случая продължава. Мерките за сигурност в скандинавската страна остават повишени.

Вчера с едноминутно мълчание в цялата страна бяха почетени жертвите на нападението. В неделя над 20 000 души излязоха по улиците на Стокхолм в демонстрация срещу тероризма. Шведските знамена траурно бяха смъкнати наполовина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евроглупи

    5 0 Отговор
    Те сега адвокати, прокурори, всякакви тъпаци ще се изредят да плямпат празни приказки, вместо да го екзекутират публично, бавно и мъчително както са правели преди 1000 години.
  • 2 разум

    3 0 Отговор
    Такива просто трябва да им теглят един куршум в главата и да ги заравят в някоя яма, да им изгорят всякакви документи за самоличност та да няма кой да ги помни.
Новини по държави: