12 Април, 2017 14:17 3 984 3

ООН: Робството се завърна в Северна Африка (СНИМКИ)

  • робство-
  • африка

Стотици мигранти са купени и продадени на пазари в Нигер и Либия

ООН: Робството се завърна в Северна Африка (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Стотици мигранти са купени и продадени на робски пазари в Нигер и Либия, съобщи Международната организация по миграция (МОМ) в Женева, предаде Би Би Си.

Трафиканти на хора продават мигранти за 200 до 500 долара, а жертвите често пъти са държани в плен в продължение на месеци, а след това са принуждавани да вършат тежък труд или са използвани като секс роби или проститутки. Това заяви Отман Белбеиси, който ръководи работата на миграционната агенция на ООН в Джамахирията.

ООН: Робството се завърна в Северна Африка (СНИМКИ)

МОМ е събрала свидетелства от мигранти, които се опитали да стигнат до Либия, една от главните отправни точки за африканци, които искат да достигнат Стария континент през Средиземно море.

Оцелели разказват, че похитителите им ги изнудвали за пари с мъчения и ги карали да се обаждат на семействата си да искат откуп.

Някои мигранти са принудени да работят на робски пазари или да охраняват къщи, където са държани хора за откуп. Който не успее да плати откуп, е оставян да умре от глад, казват свидетелите.

ООН: Робството се завърна в Северна Африка (СНИМКИ)
ООН: Робството се завърна в Северна Африка (СНИМКИ)

Лекар от МОМ е лекувал мъж от Гамбия, който тежал едва 35 кг. Семейството му било принудено да продаде дома си, за да плати за освобождаването му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гоол

    3 0 Отговор
    Не само там и Европа го има и в нашата мащеха България.

    Коментиран от #2

  • 2 ЖЕНАТА НА ГОГОЛ

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "гоол":

    МНОГО ЛИ Е СТРОГА КЪМ ТЕБ ЖЕНА ТИ?
  • 3 Оптимус

    5 0 Отговор
    ООН, а защо вместо НАТО да ступва Асад, който вярно не е световен чеймпион по демокрация, но то никъде не е еталона затова, не вземе да изтрепе Сомалийските пирати и тия животни дето търгуват с хора? Ето един нетруден за решение въпрос - хем армиите ще си оправдаят крастата за войни, хем ще изпоизпразнят складовете по реални бандюги и ще свършат нещо наистина полезно, хем ще изтрепят тия изрод дето вършат това зло? нещо вие съвсем сте объркали правилното доброто с интересите на тоя и оня? Какво ли ви е крив тоя Асад, че го нарочихте за Злото в света? Явно да си пазиш държавата от терористи е престъпление по вашите кодекси? А пиратите си въртят търговийката и не ви пука срещу тях май? че за какво са ви тия армии, като не ги използувате за доброто на хората? Има и друг вариант за ликвидация на милиони животни било пирати било джихадисти било канибали и други подобни. Но ме е страх да ви го опиша, ще ме наречете луд... Не съм луд, просто ми се гади от варвари вандали като тия търговци. А на вас не ви ли се гади? Те не са хора това са животни в човешка визия. Как може един човек да продава друг - той не е негова собственност? Значи търговците терористи трябва да се изтрепят! такава е Божията воля! Ако ли не, ще има друг вариант който ще изтрепе животните там като тия търговци. Ще слезе "Блага вест" от небето и ще ги изненада твърде "ПРИЯТНО"... Предното слизане на благата вест накара шумерите и атлантите да прокълнат и майките си. Защо да не накара и тия живот