Last news in Fakti

11 Април, 2017 21:49, обновена 12 Април, 2017 08:47 3 983 5

Експлозии в Дортмунд! Отложиха мач от Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • германия-
  • бомби-
  • борусия дортмунд-
  • стокхолм

Три взривни устройства избухнаха в близост до клубния автобус на Борусия Дортмунд

Експлозии в Дортмунд! Отложиха мач от Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Три взривни устройства избухнаха в близост до клубния автобус на Борусия Дортмунд, докато возилото било паркирано пред хотела.

Отборът е бил на лагер преди мача от Шампионска лига срещу Монако тази вечер, съобщи ДПА. Експлозиите са изпочупили прозорците на автобуса. Леко е пострадал защитникът на отбора Марк Бартра, уточниха от клуба. Испанецът е с прорезни рани от счупените стъкла.

Експлозии в Дортмунд! Отложиха мач от Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Експлозии в Дортмунд! Отложиха мач от Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Инцидентът се е случил на улица „Витбройкер” на около 10 километра от стадиона на Дортмунд. Взривното вещество е било предварително заложено на улицата, а полицията разследва инцидента.

Засега властите не разполагат с елементи, навеждащи на мисълта, че трите експлозии са терористичен акт, предаде ДПА, като се позова на източник, близък до службите за сигурност.

Полицията говори на този етап не за атентат, а за "сериозна атака с експлозив". Засега няма информации кой може да стои зад трите взрива, допълва ДПА.

Експлозии в Дортмунд! Отложиха мач от Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Полицията използва дрон, който претърсва за други взривни устройства в района.

Същевременно агенция ТАСС съобщава, че органите на реда са открили подозрителен предмет край хотела, в който са били отседнали футболистите на Борусия. Не се уточнява за какъв предмет става дума и дали е свързан той с трите взрива, станали по-рано тази вечер.

Заради инцидента УЕФА и ръководството на Борусия решиха мачът от четвъртфиналите в Шампионска между Дортмунд и Монако да бъде отложен за сряда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моамар

    16 14 Отговор
    Цяла Европа се подмазва на Сащ и Господа ги наказва, не обича подмазвачите - те имат трудоемка и нещастна съдба ако не се стигне и до трагедии
  • 2 Моамар кадафи подмазвача

    9 19 Отговор
    И това какво общо има с футбола и Дортмунд.Сигурно САЩ са световна футболна сила.Ти какво предлагаш.Цяла Европа ,която е първа икономическа сила в света,да се подмазва на Русия .Сигурно е че Европа ,която създаде САЩ не се подмазва на никого,а другото сигурно е че ти си мнооого тъпо парче.Подмазвачеството не е качество на европейците,а по скоро на ориенталците и изостаналите със 100 год.от Европа аборигени.И повярвай.С изключение на САЩ ,много малко страни по света могат да се мерят с ЕВРОПА.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Фики

    6 4 Отговор
    Ха ха ха хааааа ще ме умориш от смях бе аахахахаааа.......подлизвач.
  • 4 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Моамар кадафи подмазвача":

    Първа е Китай, после са САЩ, е
    Европа е никъде щото не е единна!
  • 5 Azazel

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Моамар кадафи подмазвача":

    Не знам дали следиш често коментарите във Факти, но, ако си по-отдавна тук, би трябвало да си забелязал, че 90% са като на този над теб - хора, дето смятат, че Русия е най-великата световна сила, Путин - най-прекрасният, умен и силен човек, Европа - гей клуб, спонсориран от Сорос и световната конспирация, а САЩ - нещо като талибаните, ама по-тъпо и злобно... :) Затова, не си губи повече и секунда от живота да им отговаряш на такива, защото, сигурен съм, за разлика от тях, ти си имаш истинска работа и живот.
Новини по държави: