12 Април, 2017 17:29 972 1

Близък на Тръмп получил $1.2 милиона от проруска партия

  • пол манафорт-
  • сащ-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • партия-
  • украйна-
  • проруска

Нови разкрития за бившия шеф на предизборната кампания на Тръмп

Близък на Тръмп получил $1.2 милиона от проруска партия - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият началник на предизборната кампания на Доналд Тръмп е получил близо 1.2 милиона долара от украинска проруска партия, предаде „Асошиейтед прес“.

Плащанията към фирма, ръководена от Пол Манафорт, са направени през 2007 и 2009 година и не са свързани с американската предизборна кампания.

Изданието се е сдобило с финансови документи, в които фигурира името на Манафорт. Голямата сума е преведена за консултантска дейност на фирма, управлявана от бившия сподвижник на Тръмп.

Манафорт обаче е следен внимателно като част от разследването на Конгреса и ФБР за възможни контакти между сътрудници на Тръмп и руското правителство по време на миналогодишната предизборна кампания в САЩ.

Пол Манафорт не отрича за получената сума, но посочва, че преводите са легитимни и са свързани с политическата му консултантска дейност.

Още през лятото на миналата година се появи информация, че партията на Виктор Янукович – Партия на регионите – е финансирала шефа на кампанията на бъдещия американски президент.

В разгара й Тръмп беше обвинен, че има връзки с Кремъл. Американецът категорично отрече обвиненията да поддържа близки бизнес и политически отношения с Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕШО ИСТИНАТА

    1 1 Отговор
    Аааа, защо признаваш бе глупак, отричай до последно. Охххх и тук ни разкриха, и се издънихме.