Last news in Fakti

13 Април, 2017 17:45 1 889 4

Папа Франциск изми нозете на 12 мафиоти (СНИМКИ)

  • папа франциск-
  • мафия-
  • мафиоти-
  • ватикан-
  • свети петър
Папа Франциск изми нозете на 12 мафиоти (СНИМКИ) - 1

Папа Франциск отслужи литургия в базиликата Свети Петър. По-късно Светия отец спази традицията на Велики четвъртък, като участва в церемония по измиване на краката на 12 души. Тази година това бяха бивши мафиоти от строгоохранявания затвор "Паляно" в Фрозиноне, южно от столицата Рим, предаде ТАСС.

Посещението имаше частен характер и не беше отразявано от медии. По традиция се измиват нозете на 12 души, колкото са били апостолите.

Затворниците в "Паляно" са бивши мафиоти. Всички те са сключили сделка за предоставяне на информация на следствието в замяна на по-кратка присъда.

Три от 12-те затворници бяха жени. Един от тях е мюсюлманин, който през юни ще приеме християнската вяра. Двама от тези, на които папата изми нозете, са с доживотни присъди. На останалите наказанията изтичат в периода 2019 г. - 2073 г..

Папа Франциск изми нозете на 12 мафиоти (СНИМКИ)

Папа Франциск изми нозете на 12 мафиоти (СНИМКИ)

"Всеки има право да направи грешка. Ние всички сме били объркани по един или друг начин", каза Франциск по отношение на лишените от свобода в интервю, публикувано в четвъртък в официалния вестник на Ватикана.

Папа Франциск изми нозете на 12 мафиоти (СНИМКИ)

Това не е първата подобна проява на Светия отец. Още в началото на понтификата си Франциск реши да децентрализира традицията и да изпълнява ритуала извън Ватикана.

Пренасянето на церемонията от Франциск в затворите определено се вписва и в желанието му да служи и да дава надежда на престъпници.

На Велики четвъртък, миналата година, Светият отец посети център за мигранти и изми краката на бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jambazina

    6 0 Отговор
    Купуване на индулгенция се нарича това. После може да си изпросневаш от нула.

    Коментиран от #4

  • 2 Патето Яки

    3 0 Отговор
    Изми на дванадесет нозете и погали един по главата.
  • 3 незнайко

    2 0 Отговор
    Папата Ватикана и всичко остонало, е пълна измислица за управление на простолюдието. А МОЖЕ БИ СА С ИЗВЪНЗЕМЕН КОРЕН !
  • 4 Цоо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "jambazina":

    Аз искам да измия краката на всички родни елитарни политици, от 1950 година и досега. това ще вме направи истински "християнин". Сега се чувствувам езичник - вярвам, че Бог съществува, но като гледам колко лицемерие и зло има по света, вършено от негови човешки чаавета, се чудя дали това му е забавлението или наистина сме експеримент от маймуната, по очовечаването? по-вероятно да е второто?
Новини по държави: