14 Април, 2017 11:29 1 353 2

Папа Франциск изми краката на 12 затворници

  • папа франциск-
  • затворници-
  • изми

Ритуалът е част от традиция през Страстната седмица

Папа Франциск изми краката на 12 затворници - 1
Снимка: БТА/AP

Папа Франциск изми краката на 12 затворници в рамките на традиционни ритуал по време на страстната седмица, съобщи „Радио Ватикана“.

Сред затворниците е имало три жени и един мъж, които са променили религията си. Затворът се намира на няколко километра от Рим.

Папата се е срещнал и с 50 членове на мафията. Те са сключили сделка с властите за даване на показания.

Традицията е свързана с библейско поверие. Според него Иисус измил краката на учениците си преди тайната вечеря в знак на смирение.

„Онзи, който изглежда най-могъщ, трябва да върши работата на роб. Това трябва да се знае. Иисус е главата на нашата църква, а папата е просто негов представител“, заяви папата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    1 0 Отговор
    Po Edna sv...a ne im li napravi
  • 2 незнайко

    1 0 Отговор
    Ужас, какво падение за папата ! Да мие краката на неверници . За пореден път се доказва, че църквите са измислица за управление на РАЯТА !
Новини по държави: