Last news in Fakti

18 Април, 2017 16:33 1 635 9

Евреи бягат от Франция заради Льо Пен

  • франция-
  • евреи-
  • еврейска общност-
  • париж-
  • марин льо пен

Тя е същият антисемит, както баща си, споделят представители на еврейската общност в Париж

Евреи бягат от Франция заради Льо Пен - 1
Снимка: БТА/АР

Еврейската общност в Париж се страхува от възможна победа на Марин льо Пен на президентските избори във Франция. Много евреи вече изявяват готовност да напуснат страната в случай на триумф на Националния фронт, пише thelocal.fr.

Тя е същият антисемит, както баща си, споделят млади представители на еврейската общност. Оказва се, че на същото мнение са и техните родители. По думите им антисемитизмът е сериозен проблем. „Ако Льо Пен спечели, очаквайте еврейско преселение от Франция“, убедено заявява 68-годишният Даниел Хет.

Изданието отбелязва, че новите страхове са породени от самата Льо Пен, която публично не признава вината на Франция за масовата депортация на евреи от Париж през 1942 г.

Евреи бягат от Франция заради Льо Пен

„Мисля, че Франция не носи отговорност. Виновни са тогавашните управляващи, а не Франция“, заяви многократно Льо Пен.

Любопитен факт е, че повечето от масонските ложи във Франция също призоваха да не се допуска победа на крайната десница на изборите. Първият тур е тази неделя, а евентуалният балотаж две седмици по-късно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо ви

    11 4 Отговор
    Горките... Плашат ни сега. Целия свят трепери. Да не повторим ужасите на Хитлер, ама никой не казва как и двете страни във войната са спонсорирани от едни и същи хора. Когато дойде някои политик и обеси световния банкерски елит в Лондон или Ню Йорк тогава ще ме изненада
  • 2 аааааааа

    7 4 Отговор
    бягайте от Европа!
    Няма да ви се размине нито на вас, нито на ислямската паплач!
    Европа се е справяла с такава напаст, ама тоя път едва ли ще имате време да бягате - най-много да скачате в моретата от страх. Сега технологиите са други, скоростни!
  • 3 Бат Саше

    9 5 Отговор
    Стискам палци!!! Аман от чифути, цигани и мюслита! Колелото на историята се върти...
  • 4 Anonimen

    7 2 Отговор
    Какво е това антисемит?Само евреите ли са семити?Арабите не са ли семити?Ами етиопците, те какви са тогава?Кажете ми де.
  • 5 Брат ми

    9 1 Отговор
    Абе то и тъмнозелените в САЩ щяха да се махат от там ,ако чичо Тръмпи спечели,ама какво стана??? Та и тука еврейчетата се пънат ама никой не им вярва...А така ми се иска да се получи...:-)
  • 6 Иво

    3 2 Отговор
    Какви гнусни фашисти са българите!!!!
    Заслужихме си съдбата!!!
    фашисти-българи :( :( :(
  • 7 Mercedes-Benz

    4 1 Отговор
    Щом е антисемит, значи е добър човек! А вият ли чифутите и масоните значи е на прав път! Богоборците си мислят, че света цял живот ще им търпи лъжите, схемите и натрапването на вина заради скапания им измислен "Холокост", но няма да стане! Като тръгнат да бягат тия, само да не дойдат насам, да си ходят там в при техните, нали им направиха държава и тровят живота на хората в региона!
  • 8 mediator37

    0 1 Отговор
    И къде ще идат.
    Нали и нашите еврейчета, след като дойде демокрацията, се възползваха и се преселиха в Израел. Ами, оказа се, че там никой не ги бръсне за слива и им се налага да работят реално. Поседяха, поседяха и се върнаха тук на синекурните служби, хубава природа, вкусни храни и течаща вода.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: