Last news in Fakti

20 Април, 2017 21:40 2 388 8

Караджич в Хага: Проявете честност

  • радован караджич-
  • хага-
  • република сръбска-
  • босна-
  • трибунал

Бившият президент на Република Сръбска иска справедлива, а не "очаквана" присъда

Караджич в Хага: Проявете честност - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият президент на Република Сръбска Радован Караджич е поискал от Апелативната камара на Международния трибунал да промени присъдата му от 40 години затвор за геноцид и престъпления срещу човечеството по време на войната в Босна от 1992-1995 г., и да издаде справедливо решение, предаде Б-92.

В отговора си на жалбата на прокуратурата, съдържащ 109 страници, Караджич призова Апелативната камара да направи "това, което е правилно и справедливо, а не това, което се очаква".

В документа Караджич посочва, че процесът срещу него е бил "нечестен" и е довел до грешни заключения в присъдата. По неговите твърдения обвиненията на прокуратурата са били неточни и неверни и затова присъдата е била незаконна.

По-рано Караджич поиска Апелативната камара да отхвърли жалбата на прокуратурата, която поиска присъдата му да бъде променена на доживотен затвор.

Караджич в Хага: Проявете честност

Радован Караджич беше осъден през март 2016 г. В началото на декември прокуратурата обжалва присъдата и поиска да бъде променена на доживотен затвор. Караджич също обжалва, като оспори твърденията на обвинението и поиска оправдателна присъда.

Международният трибунал съобщи по-рано, че прокуратурата и Караджич трябва да изложат устно жалбите си през пролетта на 2018 г., а окончателната присъда се очаква една година по-късно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левински с пицата удари Югославия !

    14 4 Отговор
    Във овалния на Бил тя духаше му флейтата с мустачки, после получи от ястребите НОТА - Импичмент или бомбене в сърцето на Европа ? Тогава Бил поиска - МОТВЕЙШЪНС т.е. Той поискал минимум 5,000 мюсулмани убити за да отпочне операцията "длъжни сме да се намесим" за защита на деРмокрацията и преститутките от ББС и СНН срещу пари всичко в нужна светлина скрои! Те така се ръсят деРмократични права и свободи! Опълчиха два народа един срещу друг с цел - разделяй и владей! Днес Косова цъфнала ли е , а Македония, а Монтенегрото! Сите берат душа! От американското добро, ако не се поминеш, тогаз ще ядеш Л/но!

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Левински с пицата удари Югославия !":

    Aaaa, монтенегро е най-новопо попълнение пушечно месо в НАТО, и съм съгурен че следват неотклонно западНАЛите ценности!

    Иначе както един албанец не осъдиха за Косово, а само сърби, същото е и тук.
  • 3 Какво ли не прави половата лудория?

    6 4 Отговор
    Президенството си за да запази , поискал минимум 5,000 жертви мюсулмани и работата - "Ша стани"! Колко мило, колко сладко е да се фъчкаш не къде да е а в Белият дом - сладко сладко! А че гинели съседи вековни, че болките и жертвите ще са безбройни , кой му пука, важното е на Бил , Моника да му свали дудука!
  • 4 Хасан

    2 12 Отговор
    Най гадния след Хитлер.. фашист..
  • 5 стоян георгиев

    6 5 Отговор
    сърбите колят хора не от вчера.трепаха български деца и жени горяха цивилни в пещи ,сега реве мишката убита,като колехте децата що не се сети кво може да ти се случи бе психопат?като убивахте ранените защитници в болницата във вуковар не давахте справедливи присъди ,а сега ревеш като ....еи тва са великите сърби ,бабаити срещу цивилно население , а като доиде да плащат мастрафа реват като к..ви.
  • 6 Хасане полезни са марулите но не

    3 1 Отговор
    Достатъчни да разбереш от къде дървото ще ядеш! Да верно простотия и престъпление с разрушения и жертви не нужни и следи дълбоки трайни! Но не разберем ли кой и защо ги прави туй същото отново се гласят да се прави! Затуй не се ли учим от историята, ще плащаме със болки! Милошевич се съгласи на мирен вариант но Пентагона искаше Силов! Русията беше слаба и затуй туй тогава стана! Ако Русията не както сега, туй меле не би било ! А да видим дали ще чуем петела и този път? Ти как мислиш? Ти за мир или за силов си?
  • 7 Хасане полезни са марулите но не

    5 1 Отговор
    Достатъчни да разбереш от къде дървото ще ядеш! Да верно простотия и престъпление с разрушения и жертви не нужни и следи дълбоки трайни! Но не разберем ли кой и защо ги прави туй същото отново се гласят да се прави! Затуй не се ли учим от историята, ще плащаме със болки! Милошевич се съгласи на мирен вариант но Пентагона искаше Силов! Русията беше слаба и затуй туй тогава стана! Ако Русията не както сега, туй меле не би било ! А да видим дали ще чуем петела и този път? Ти как мислиш? Ти за мирен път ли си или за силов? Щото и Таип не е по-лабав Хитлер! А ма му играе зара щом Доналд Дак го поздравява! Отново каквото агата от Белият конак реши!
  • 8 А ма да си кажа пак - за кадем!

    6 3 Отговор
    СЛАВА РОССИИ ! И хайде да си лягаме че и утре е ден!
Новини по държави: