21 Април, 2017 08:11 1 332 9

САЩ: Арестът на Асандж е наш приоритет

  • джулиан асандж-
  • уикилийкс-
  • джеф сешънс-
  • челси манинг-
  • сащ
САЩ: Арестът на Асандж е наш приоритет - 1
Снимка: БТА/АР

Арестуването на основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж е приоритет за правителството на Доналд Тръмп, което се опитва да е бори срещу изтичането на секретна информация. Това заяви американският министър на правосъдието Джеф Сешънс, цитиран от "Ройтерс".

Американски медии, цитиращи американски представители, съобщават за доклади, според които Вашингтон подготвя обвинения с намерение за арест на Асандж.

Ще увеличим усилията за овладяване на изтичането на информация, заяви на пресконференция Сешънс.

Според в. "Вашингтон пост" прокурори са подготвили обвинения срещу Асандж и други представители на "Уикилийкс, които може да включват заговор, кражба на държавна собственост и нарушаване на федералния закон за шпионажа.

Телевизия Си Ен Ен също съобщи, като се позова на осведомени източници, че САЩ готвят обвинения срещу Асандж.

Американските власти разследват Асандж от 2010 г., когато изобличителният уебсайт публикува хиляди страници поверителна информация, открадната и предадена му от бившия анализатор от военното разузнаване Челси Манинг.

Асандж се укрива в еквадорското посолство в Лондон от юни 2012 г., за да избегне екстрадиция в Швеция, където ще бъде съден по обвинения в сексуално посегателство. Той се страхува, че от Стокхолм може да бъде екстрадиран в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    9 11 Отговор
    Добре е да се осветяват далаверите на управляващите в страните налагащи световен ред, но не мога да не задам следният въпрос: някой знае ли случай от "Уикилийкс" да са публикували секретни материали на Кремъл?

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 2 да го кажем направо

    16 8 Отговор
    Тоя пич показа истинското лице на САЩ-терорист № 1 на света-ФАКТ...Затова този пич е герой-а не е престъпник за да го арестуват.
  • 3 абе овча главо

    14 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Когато излезнат факти за Русия-тогава ще коментираш ,троле ...А сега говорим за американската корупция,убийства и унищожаване на цели държави,геноцид над цели народи,тайни затвори,подкрепа на терористи,създаване на радикални мюсолмански групи,намеса във вътрешните работи на суверенни държави,организиране на преврати със кървави сценарии и още много грехове за които са най-омразната страна в целият свят--------------ясно..

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Капиталист

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Пенчо,явно САЩ са заплаха за целият свят-затова и вниманието е приковано към тях.А Кремъл в сравнение със САЩ са като ангелчета.

    Коментиран от #5

  • 5 Sergiy

    2 13 Отговор

    До коментар #4 от "Капиталист":

    дано да видиш тези "ангелчета" в своята къща с АК и тогава да видим
  • 6 Пеньо

    1 12 Отговор

    До коментар #3 от "абе овча главо":

    До овчата глава: От едно и също място ли ви плащат? Е тогава трябва да си защитаваш хляба и водката!
  • 7 Гост

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "абе овча главо":

    Явно си прекалил с пиенето на вода с уран!
  • 8 гостуващ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Да, знам такива, ама не от Уикилийкс. През 1990 г. Михаил Горбачов предава на Полша архивни документи за катинското клане, който се оказаха фалшифицирани, та може да излезе, че и те са смрадливо краварско ако.
    http://antipropaganda.eu/Katin.html
  • 9 БайМанаф

    0 0 Отговор
    Ем на.рани хем аслани... Сбирщина от вавилонци!