4 062 5

Да минеш проверките на US летище с... пистолет

Сериозен гаф на американските служби

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Летищата са едни от най-охраняваните места в световен мащаб. Проверките са драконовски, за да се избегнат терористични атентати и свалянето на самолети. Така трябва да е поне на хартия.

На практика се оказа, че човек може да премине проверките на международното летище в Лос Анджелис с... пистолет в чантата.

Полицайката Ноел Грант, която не е била на служба в този момент, си е купила билет от Лос Анджелис до Тайпе. Едва в Тайван е осъзнала, че носи пистолета си в раницата. Местните власти са я задържали до изясняване на случая.

Защо обаче не е била спряна на американското летище? Службите разкриха, че водят разследване. Предварителните данни показват, че на летището в ЛА са били допуснати сериозни пробойни в сигурността.

Тези, които са допуснали такъв пробив, ще бъдат подведени под отговорност, обявиха от американската администрация по транспортна безопасност.

42-годишната полицейска служителка е носила пистолет и шест куршума в раницата си. Те са открити на азиатска земя. Огнестрелното оръжие е било нейно лично, а не служебно.

„Лос Анджелис Таймс“ разкри, че американката е била разпитана от тайванските служби. Тя е отишла в Тайван на почивка – заедно със своето семейство.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • американски гении (гост)
  Отговор
  1 12:09  21.04.17
  Абе те в САЩ викат на разпит 3 месечни бебета, че един пистолет ли няма да пропуснат.......тая просто е забравила патлака в чантата, случва се когато си свикнал постоянно да носиш оръжие понякога изобщо изключваш че е в теб.
 • onq s konq (гост)
  Отговор
  2 12:21  21.04.17
  За забравения пистолет в раницата звучи правдоподобно,но ако беше забравила да си остави щита,палката и каската -атрибути употребявани от полицията при стълкновения с демонстранти,щеше да бъде малко по-трудно за вярване.
 • Било (гост)
  Отговор
  3 14:56  21.04.17
  Преди 10год си влезнах в Турция с моя пистолет на кръста съвсем неволно.Добре че моя бизнес партньор беше бивш виш полицай иначе я бях загазил яко
 • куршум (гост)
  Отговор
  4 20:13  23.04.17
  Понякога грешно патроните са наричани куршуми , но куршумът е една от четирите части на патрона и не съдържа взривно вещество. Куршумът поразява целта най-вече с прониквателната си способност!
 • американски тъпак (гост)
  Отговор
  5 14:34  03.05.17
  ама как да не поверва човек: чак в Тайланд разбрала, че носи пистолета в раницата.....

Напиши коментар:


Публикувай