24 Април, 2017 11:14 9 367 13

Баш майсторът твори поразии в Италия

  • баш майстор-
  • мошеник-
  • баш майсторът-
  • кирил господинов
Баш майсторът твори поразии в Италия - 1

Българин отмъсти на италианци, като съсипа апартамента, който му възложили да ремонтира.

Случката, повтаря сюжета на великия български филм "Баш майсторът" и особено сцената, в която героят на Кирил Господинов запушва с шапка комина на вдигнатата от него вила,

Всичко се случва в град Биела, близо от Милано.

Българинът, вбесен от отказа на собствениците да му платят некачествения според тях ремонт на апартамент, запушил със силиконова пяна канализацията, пише "Телеграф".

Нашенецът бил нает преди месец от двама приятели да обнови жилището на единия. Видели в интернет как работи, харесали го, повярвали му, спазарили се и дори му изпратили самолетен билет София – Милано. Когато майсторът българин пристигнал той огледал апартамента и представил на домакините дълъг списък с нужните му материали.

Италианците похарчили 10 000 евро, за да набавят всичко необходимо за ремонта, след което 40-годишният зидар запретнал ръкави. Не минало обаче много време и чорбаджиите видели, че нашенецът не изпълнява това, което те са му поискали и протвква необосновано ремонта. Накрая решили да се откажат от него и го уведомили, че го уволняват.

Тогава българинът пожелал да му платят извършената до момента работя и да му купят обратен билет до София, но получил категоричен отказ. Това го вбесило, грабнал кирка и помлля всичко свършено до момента, после унищожил електрическата инсталация и накрая напълнил със самовтвърдяваща се пяна канализацията и водопровода. За капак нашенецът откраднал закупените строителни материали, от които била използвана съвсем малка част.

Разочарованите италианци веднага се оплакали в полицията и се очаква още тази седмица българският баш майстор да бъде даден под съд за умишлено рушене на частна собственост и за кражба.

Ако бъде признат за виновен, то той може да бъде осъден на две години затвор, както и да заплати всички причинени щети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 откраднал закупените строителни материал

    26 3 Отговор
    Ако се окаже, че е от тъмнозелените българи, тогава БХК и ДПС ще го измъкнат от положението!

    Коментиран от #9

  • 2 кирил

    16 2 Отговор
    а нима ще се изненадаш ако се окаже от белите
  • 3 Ь 7777

    24 1 Отговор
    Уникален филм-жалко ,че няма такива актьори вече. А и такива филми не правят сега....А тоя в Италия е бил от братчедите...
  • 4 тури му шапката

    9 5 Отговор
    Горките италианци да се бяха поинтересували повечко за да разберат, че в България кадърен майстор строителство, кадърен автобояджия и пр. та такова животно нЕма !!! Е разбрали са го по трудния начин!
  • 5 Мирослав

    22 1 Отговор
    А защо всички приемат, че непременно българинът е виновен? Напълно е възможно историята да се окаже вярна и италианците да са се опитали да получат ремонт без пари.

    Коментиран от #8

  • 6 ссс

    11 3 Отговор
    Ако бяха италиянците гледали филма "Баш майсторът", нямаше да стане този сакатлък. Ето, до къде може да те доведе безкултурието !
  • 7 mitko kulturista

    8 7 Отговор
    Колегата правилно е писал по-горе, в България не останаха майстори ,които си вършат съвестно и качествено работата. Кадърните и можещите хора със дипломи и квалификации избягаха отдавна в белите държави. Тука останаха м...ли и помаци ,некадърници можещи всичко от в и к,ел,фаянс....до основен ремонт на дизелов двигател. Пълни некадърници са майсторите в България.
  • 8 законен

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "Мирослав":

    Защото явно ти нямаш понятие как се работи на запад ! Там клиента е цар и ако е недоволен , има всички права не само да уволни "майстора" , но и да го съди до дупка и тоя който явно е свикнал в България да му угаждат като на примадона , не е уцелил с кой се бъзика . Или си подготвен с железни документи или не се навираш където не си в час . Сега ще си отлежи и после ще плаща най-вероятно цял живот , щото там само адвокатските хонорари са по 50-100 000 евра , а обезщетението за вреди ще е 3-4 пъти повече
  • 9 Лампедо

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "откраднал закупените строителни материал":

    Не вярвам да е от "боята" инак щеше да им се подмазва и нямаше да го изгонят
  • 10 Марчо

    2 0 Отговор
    Не се знае каква е истината. Тя е някъде там. Може италианците да са искали да и излезе ремонта без кинти - в смисъл да не платят, а може и нашия майстор да е самозванец. А това дето е потрошил, може само цветен да го направи. Така че може и майстора да е мислил, че като е носил кофите с хоросан и е гледал как се прави да си е помислил, че майсторлъка му е в кърпа вързан.
  • 11 Марчо

    2 0 Отговор
    А все пак, който е гледал сериите на Баш майстора, знае, че той във филма е отличен майстор, но частник и далавераджия.
  • 12 Венци

    5 0 Отговор
    Само не знам как е откраднал материали за 10000€ като е дошъл със самолет и е искал да си ходи пак със самолет?! Факир ще да е.
  • 13 Диди

    3 0 Отговор
    Преди години взех българи да работят на къщата.Плащах им добре,и те на вторият ден решиха да работят по бавно,за да заработят повече пари,тъй като плащах на час.На третет ден им казах,ме няма да се приберат докато не довършат уговореното.Включих 2 силни прожектора вън и те трябваше да довършат работата,тъй като на другият ден сутринта идва майстор да работи неговата си работа.Платих коректно на българите и им казах,че тарикатството да си правят в България,защото по този начин излагат нацията. А този българин,сега си намери той майстора,като го пъхнат в затвора,ще си промени начина,по който се отнася спрямо уговорки за работа.
Новини по държави: